Alppiruusujen lumoissa

tiistai 9. kesäkuuta 2015

Melko paljon tulee vietettyä tätä nykyä aikaa sisätiloissa. Olen kuitenkin onnekas toisaalta, että vielä saan viettää aikani kotona ja pääsen suht sujuvasti liikkumaan. Lääkäri kehui vielä viime viikolla ketteräksi - voin kyllä kertoa, että olo ei ole sen mukainen. Mutta kai se on ihan oikeutettua tuntea olonsa vähän raskaaksi kun sisällä on noin viisi kiloa vauvaa. 

Viime viikolla meni monta päivää ihan kotona maatessa, hieman jotain touhuillessa. Eipä eilenkään kovin kummoisia aktiviteetteja tullut harrastettua, mutta tänään ihan lähdettiin seikkailemaan! Nappasin vintiön sekä erään ystävän matkaan mukaan ja seikkailtiin Etelä-Haagaan alppiruusuja ihastelemaan. Ja tuo seikkailu kyllä kannatti! 
Melkoinen satumetsä. 

Tuli tuolla seikkaillessa jopa hieman surrealistinen olo, kun jotenkin eksoottiset kukkaset ja toisaalta kovin suomalaiset männyt kasvoivat niin sulassa sovussa. Puistossa voi ihailla kukkaloistoa pitkospuilla ja poluilla kävellen, löytyypä sieltä myös ylätasanteita, joilta voi katsella loistoa hieman ylempää. Ensi vuonne mennään tyyppien kanssa uudemman kerran ja otetaan eväät mukaan; istutaan kukkien katveessa ja nautitaan väriloistosta sekä tuoksumaailmasta. Kauneutta on tämä maa pullollaan.

Puisto sijaitsee siis Etelä-Haagassa, ihan kivenheiton päässä Huopalahden asemasta. Perille pääsee myös busseilla 40, 41, 43 ja 550. Minusta on mahtavaa, että puisto on yleisölle avoin ihan ilman maksua ja opastettuja kierroksiakin järjestetään. Myöskin koirat ovat tervetulleita alueella - joskin ihan tervettä järkeä käyttäen, jätökset voi kerätä pois mennessään. Tämän vuoden kukinta on aikalailla vasta aluillaan, näin kertoi Helsingin rakennusvirasto - kukinta kestää parista kolmeen viikkoa, joten vielä ehtii! 

Lisää alppiruusupuistosta voit lukea täältä.

2 kommenttia:

  1. Kävin tuolla viime vuonna.. tai sitä edellisenä - oli kyllä hieno paikka! Ja juurikin se, että yhtäkkiä putkahtaa tuollaisen eksoottisen kukkaloiston keskelle Helsingin lähiössä, absurdia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli aivan mieletön paikka! :) Kannattaa käydä tänäkin vuonna ;)

      Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan