Pätkisjuustokakkua (ilman liivatetta!)

sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Minä pidän kovin hyydytetyistä juustokakuista ja useamman kerran olen harmitellut sitä, että Suomessa saatavilla oleva liivate on peräisin siasta. Kuulemma niinkin kaukaa kuin Ruotsista saa nautaperäistä liivatetta - sinne eksyvät, saa tuoda tuliaisia! Mutta ilmeisesti Suomessa tuota nautaperäistä liivatetta ei siis saa myydä, joten on pärjättävä ilman. En kuitenkaan jaksa alkaa metsästämään tosissani. Tokihan hyydyttää voi esimerkiksi agar-agarilla tai vegegelillä, mutta en ole jaksanut alkaa leikkimään näillä aineilla, kun ne minulle ovat kovin vieraita. Eikä ihan kaikkea ehkä näilläkään saisi hyydytettyä. Onneksi myös suklaata voi käyttää hyydykkeenä, eikä se tuo pahempaa makuakaan kakkuun.

Pätkis-juustokakku
Ohje alunperin Fazerilta

1 pötkö Dominokeksejä
50 g voita

2 pss Pätkis minibites karkkeja
2 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria

Murskaa keksit tehosekoittimessa tai pussissa kaulimella survoen. Sulata voi ja sekoita keksimuruihin. Pinnoita leivinpaperi irtopohjavuoan (20 cm) pohjalle ja painele keksiseos vuokaan. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Jätä puolikas pussi pätkiksiä sivuun koristelua varten. Kaada loput kulhoon ja pehmennä mikrossa. Sekoita tuorejuusto pehmenneiden karkkien joukkoon. Vaahdota kerma ja lisää tuorejuustoseokseen. Lisää lopuksi tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Kaada vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Koristele esimerkiksi tuoreilla mansikoilla ja pätkisrouheella.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan