Vaniljainen mustikkapiiras

lauantai 27. kesäkuuta 2015

Vielä jos pakkasesta löytyy viime vuotisia mustikoita ja ne pitää käyttää alta pois. 

Tai miksipä ei jo tulevalle sadolle korvamerkitty kokeilu. 

Lyhyesti; suosittelen!

--

Vaniljainen mustikkapiiras
(ohje Valion)

100 g voita sulatettuna
0,5 dl ruokosokeria
1 kananmuna
0,5 dl vehnäjauhoja
3,5 kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

3-5 dl mustikoita
1 tl perunajauhoja
200 g vanilja tuorejuustoa
1 kananmuna
0,5 dl ruokosokeria

Pingota irtopohjavuoan pojalle leivinpaperi ja laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.

Sekoita sulatettu voi, sokeri ja kananmuna kulhossa. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi - älä vatkaa. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita mustikoihin perunajauhot (jos käytät tuoreita, niin ei tarvitse). Kaada mustikat kakkuvuokaan - reunoille enemmän kuin keskelle. Vatkaa keskenään tuorejuusto, kananmuna ja sokeri. Kaada seos mustikoiden päälle. 

Paista uunin alatasolla noin 35-40 minuuttia, kunnes piiras on kypsä. Tarjoa jäähtyneenä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan