36+0

torstai 2. heinäkuuta 2015

Meillä tuli tänään mittariin raskausviikkoja 36+0. Se  on yhtä kuin 252 päivää eli 6048 tuntia. Vaikkakin olen tuosta ajasta valehtelematta nukkunut ainakin puolet, niin on se silti tuntunut melko pitkältä ajalta. Toisaalta taas on nuo viikot vilahdelleet ohitse vähän turhankin nopeaan. Paljon on ehtinyt tapahtua ja paljon erilaisia ajatuksia on pyörinyt päässä tänä aikana. Kokonaisuudessaanhan meidän raskaus on sujunut melko mallikkaasti, mutta koko ajan on kuitenkin ollut jollain tapaa varpaillaan - koska mikään ei ole varmaa. Ei ole oikein voinut varautua siihen, että onko jo seuraavana päivänä vuodelevossa vai vielä kuukauden kuluttua aktiivisesti menossa. Ei ole voinut luvata kenellekään mitään, koska ei ole voinut tietää omaa vointia edes vuorokauden päähän. Tuskinpa tilanne tästä tulee ainakaan kovin paljoa muuttumaankaan - toki suunnitelmia tehdään silti ja haaveillaan. Realistisesti ajatellen täytyy kuitenkin odottaa ja katsoa millaisia tyyppejä täältä tulee. 

Kuten sanoin, tähän 36 viikkoon on mahtunut paljon kaikenlaista. Keskitytään kuitenkin siihen, mitä vauvoille on tapahtunut. He ovat oppineet availemaan silmiään ja hengittämään,. He ovat kehittäneet kuuloaistin ja kuunnelleet ympäröivää maailmaa. He ovat kehittyneet pienestä alkiosta elinkelpoisiksi ihmisiksi - kuinka hurjaa se onkaan? 

Olemme saaneet ihastella heidän kasvuaan ultrassa 13 kertaa - se on aika paljon normaalia enemmän. Vertailu kohtaa minulla ei ole, mutta minusta on ollut rauhoittavaa seurata heidän kasvuaan myös konkreettisesti näkemällä. 13.2 tyyppien painoarviot ovat olleet A - 149 g ja B - 160 g. Tällä viikolla nuo samaiset painoarviot olivat A - 2615 g ja B - 2956 g. Melkoisen kasvupyrähdyksen ovat siis tässä kevään mittaan ottaneet, minkä äiti on kyllä huomannut ihan ilman lääkärin kertomaakin. 

Vielä olisi teoriassa neljä viikkoa jäljellä, mutta tosiasiassa puhutaan kuitenkin ehkä viikosta tai kahdesta. Lääkärin puolesta muksuilla on lupa syntyä tahtoessaan, mutta minulla on sellainen olo, että nämä viihtyvät ihan hyvillä mielin vielä äitinsä mahassa. 

Jännittäviä aikoja joka tapauksessa!
4 kommenttia:

 1. No nyt alkaa olla mahakin jo sen näköinen että siellä kaksi majailee :) Tsemppiä loppuodotukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Keräähän se katseita tuo vatsa, vaikkei se minusta itseasiassa edes niin suunnaton ole. Tekisi mieli kuitenkin pukea päälle paita, missä lukee että heitä on kaksi eikä mitään jättimäistä yhtä lasta.. Ja kiitos! Nähdään sitten kun nämä tyypit ovat maailmassa, enää ei uskalla suunnitelmia tehdä ennen h-hetkeä.

   Poista
 2. Voimia viimemetreille!
  Ja tervetuloa maailmaan pienoiset, kun vihdoin saavutte. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Innolla jo odotellaan pieniä, vaikka jännittääkin ;)

   Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan