Itsensä näköiset

perjantai 28. elokuuta 2015

Identtiset kaksoset.

Saman näköiset.

Eri näköiset.

Äitinsä näköiset.

Isänsä näköiset.

Molempien näköiset.

Itsensä näköiset.

Meidän neidit ovat lääkärien väittämän mukaan identtiset kaksoset. Jos asiaa ei olisi geneettisesti tutkittu, niin itse en uskoisi moista väitettä. Meidän neidit ovat nimittäin kaikesta identtisyydestä huolimatta aivan eri näköiset. 

On ollut kuluneen seitsemän viikon aikana hauska kuunnella ihmisten arvioita siitä, keneltä tytöt näyttävät ja samalla seurata sitä, miten toisten mielestä he ovat aivan saman näköisiä, kun taas toisten mielestä he ovat ihan eri näköisiä. Jo sairaalassa lääkärit ja hoitajat päivittelivät sitä, miten identtisiä tyttömme ovatkaan. Tuohon vaikutti varmasti osaltaan se, että tyttöjen koko oli syntyessä lähes sama - A 3050 ja 49 cm; B 3080 ja 48 cm. Kokoerolla ei siis voinut erottaa lapsia toisistaan. 

Sairaalassa mekin vielä stressasimme, että erotetaanko tyttöjä toisistaan - entä jos he sekottuvat? A:sta tuleekin B ja päinvastoin. Pidimme neiti Bllä lähes pari viikkoa sairaalan ranneketta, kunnes se oli pakko ottaa pois alkaessaan käydä jo pieneksi. Sittemmin ollaan oltu ihan minun silmieni varassa; isällä meni nimittäin hetken pidempään ennen kuin suostui luottamaan siihen, että erottaa tytöt toisistaan. Nykyjään neiti A on mennyt siskostaan ohi koon suhteen ja vaikka ero ei ole suuri, on se niin huomattava että helpottaa tunnistamista. Joskin minulla ei ole enää hankaluuksia, erotan pääsääntöisesti nykyään neidit jo äänen perusteella toisistaan. 


On hauska nähdä, miten heidän ulkonäkönsä tulee muuttumaan kasvun myötä. Tuleeko heistä ihan identtisiä vai jäävätkö omat piirteet elämään. Enää en itse pelkää, ettenkö heitä erottaisi toisistaan, mutta on hauska nähdä saavatko he muiden päät pyörälle. On myös hauska nähdä, millaiset piirteet he ovat perineet - muotoutuuko esimerkiksi nenästä enemmän isän vai äidin nenä; millainen tukka heillä tulee olemaan; millaiseksi ihon väri muuttuu vuosien myötä. On myös hauska kuunnella ihmisten arvioita siitä, kenen näköisiä tytöt ovatkaan - arvioita siitä, mikä osa on peritty keneltäkin. Minua ilahduttaa ajatus siitä, että tytöt olisivat perineet äidiltään silmänsä - nimittäin jos jotain piti periä, niin se on hyvä valinta. Muuten saisivat ollakin enemmän isänsä näköisiä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan