Minä(kin)kö mammaryhmään?

perjantai 25. syyskuuta 2015

Alkuviikosta sain vieraaksi kaverini lapsensa kanssa. Tuo suloinen poika on reilun kuukauden meidän tyttöjä vanhempi ja ehkä osittain siitäkin syystä juttua riitti meidän äitien välillä. 

En raskausaikana niinkään pohtinut, että millaisia ihmissuhteita kaipaan lasten synnyttyä. Raskausaikana oli vaikeaa ylipäätään olla sosiaalinen, saati sitten että olisin saanut aikaiseksi hakeutua jonkinlaiseen vertaisryhmään. Nyt kuitenkin tyttöjen kanssa aikaa viettäessä ja heidän kehitystään seuratessa olen alkanut kaipaamaan ympärilleni muita, joilla on sama tilanne. Toki minulla on ympärilläni ihania ihmisiä ja hyviä ystäviä, mutta ei se ole ihan sama asia. En tahdo kuitenkaan olla sellainen pelkästään kakkavaipoista puhuva äiti, jota kukaan ei lapsellinen ei edes tahdo nähdä. Mutta olisi mukava puhua myös niistä kakkavaipoista ja kaikesta muusta vauvailusta jonkun muun kuin oman miehen kanssa. Ja onhan myös fakta, että tyttöjen kasvaessa olisi ihanaa, jos ympärillä olisi samanikäisiä leikkikavereita. 

Minun on kuitenkin vaikea hakeutua ryhmiin, vaikka olen kovin sosiaalinen. Kynnys etsiä joku mammaporukka on siis aika suuri, varsinkin kun jotkut porukat ovat tavanneet jo raskausaikana ja tuntevat jo toisensa - olisin ihan outsider. Ehkä joku monikkojuttukin olisi kiva, voisi saada sitä vertaistukea.   

Kertokaahan minulle, että missä niitä muita äitejä voi tavata? Facebookissa oli yksi ryhmä heinäkuussa 2015 syntyneille, mutta se tuntui jotenkin hassulta kanavalta. Onko siellä joku pääkaupunkiseudulla asuva vauvallinen, joka kaipaisi mammaseuraa? 

Leikkikaveri hakusassa!

2 kommenttia:

  1. pääkaupunkiseudun tilanteesta en tiedä, mutta ainakin täällä pohjoisessa on järjestettyä "kerhoilua" esikko ryhmässä ja mll yhdessä ensi ja turvakodin kanssa järjesti vauvakahvilaa. Kysyppäs neuvolasta, ihan varmasti ryhmiä löytyy ja rohkeasti vain mukaan :)

    VastaaPoista
  2. Lähi leikkipuistossa on ainakin vanhempi-vauva ryhmä. Lisäksi perhekerho perjantaisin nuorisotalolla... kannattaa kokeilla ��t. A naapurista

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan