Punajuuri-fetapiirakka

Ollaan nykyään sellain hipsteri-perhe, että käydään aamuisin ostoksilla Hakaniemen torilla ja nautitaan torikahvit joko ulkona tai sisällä (=kerran ollaan tehty näin). Mukaan torilta tarttui parhaita omppuja ikinä - sellaisia täydellisen mehukkaita ja sopivan jauhoisia, oikean omenan makuisia. Prismasta ei yhtään saa niin hyviä. Ostin myös punajuuria - taivaallista herkkua, joita aivan liian harvoin tulee ostettua. Tehtailin sitten eräänä päivänä punajuuriherkkuja; olin jo päättänyt tekeväni Lindstromin pihvejä, mutta muuten olin vähän kahden vaiheilla - punajuuri-aurajuustokeitto toimii aina, mutta ei uppoa tuolle isämiehelle ihan hirvittävän hyvin (keitot ei oikein hänen mielestään ole ruokaa). Onneksi oli torstai ja postiluukusta kilahti Kodin kuvalehti, jonka kannessa komeili ohje täydelliseen punajuuripiirakkaan - sellaisen tein ja en voi muuta kuin suositella! 

Punajuuri-fetapiirakka

Pohja

100 g voita
1 dl ruisjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 rkl kylmää vettä

Täyte
6 kpl tuoreita punajuuria
2 rkl hunajaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
suolaa

2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
200 g fetajuustoa

Kuori ja viipaloi täytteen punajuuret - kannattaa tehdä ohuita viipaleita ja suht samankokoisia. Mausta viipaleet hunajalla, etikalla ja suolalla. Kypsennä uunipellillä 200 asteessa noin puoli tuntia.

Kuutioi kylmä voi taikinakulhoon. Lisää jauhot sekä suola ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina sen pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla pohjaan reikiä ja nosta jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. 

Esikypsennä pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 12 minuuttia. Sekoita sillä aikaa kerma, munat, suola ja mustapippuri keskenään. Lado paistetut punajuuret esikypsennetylle pohjalle ja murustele fetajuusto päälle. Kaada päälle vielä kerma-munaseos ja kypsennä piirakkaa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. 


--

Piti muuten valita, että kirjoittelenko teille tätä ohjetta vai luenko tuota kyseistä Kodin kuvalehteä ihan ajan kanssa - neidit nimittäin nukkuu kerrankin yhtä aikaa ja näköjään ihan ajan kanssa! Kaksi tuntia omaa aikaa on aikamoista herkkua. 

Ja on muuten hankalaa tämä dieettailu! Tai oikeastaan pelkäksi herkkulakoksi tämä on muotoutunut, mutta kuitenkin. Ei ahdista niinkään tuo terveellisesti syöminen ja liikunta, vaan se, että ei saa leipoa! Onneksi keskiviikkona juhlitaan taas Tobaskia ja lupasin sen kunniaksi tehdä kakkua, oli dieetti tai ei. 

2 kommenttia

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.