Syksy saapui

Isovanhemmat ottivat kaikki lapset matkaan ja lähtivät kävelylle ja iskä lähti lenkkeilemään. Tämä äiti nosti jalat sohvan nojalle ja viettää hetken omaa aikaa naputellen. Välilehdissä on auki hieman lastenvaatteita (ja aikuistenkin), lanka- ja kangashommia sekä leivontajuttuja. Taustalla ronksluttaa pyykkikone ja jossain tikittää kello, muuten on mukavan hiljaista ja rauhallista. Päässä pyörii neulontajuttuja syksylle ja kotona odottavat kangaspakat - jotain uuttakin tuli taas tilattua, hups. Pitäisi keksiä vielä millaista kakkua tekisin sunnuntain kastejuhlaan, mutta päässä pyörii vielä liikaa vaihtoehtoja - ehkä se ajatus lopulta muotoutuu, on jo ottanut jonkinlaisen suunnan. 

Minusta syksy on vuoden parasta aikaa. Kenties se johtuu siitä, että olen syksyn lapsi ja vietän ensi viikolla taas syntymäpäivää. Syksyssä on sellaista uuden alkua ja arkeen paluuta. Kauneudessaankin syksy vie minusta voiton muista vuodenajoista, vaikka kaikkihan nuo omalla tavallaan kauniita ovat. Mikään ei kuitenkaan voita sellaista syksyn jo vähän kirpakan viileää päivää kun aurinko vielä paistaa ja vähän lämmittääkin. Oma viehätyksensä on myös niissä sateisissa syyspäivissä, kun voi vetää jalkaa kumpparit ja juosta äkkiä autolle, ettei kamalasti kastu. Syksyllä saa kaivaa esille kaikki ihanat villapaidat ja -sukat sekä käpertyä peiton alle sohvan nurkkaan. Elokuun lämmössäkin on voinut jo tuoksutella syksyä ja nauttia pimenevistä illoista. Syyskuussa vielä suunnataan mökille nauttimaan pimeistä syysilloista ja takan lämmöstä. 

Tämä syksyn alku on ollut minulle vähän haikeaa. Ensimmäistä kertaa nimittäin vaan jatkan lomailua muiden palaillessa arkeen ja se on vähän outoa. Nautin kotona olosta vielä kovasti ja voisin kuvitella, että taloustilanteen salliessa pyrkisin olemaan kotona pidempäänkin. Keksin kotona paljon puuhaa ja ajattelin käsitöiden lisäksi alkaa jälleen pienissä määrin harrastamaan tilausleivontaa - kakkuja yms. Lisäksi on toki valloittavaa seurata neitien kasvua ja olla heidän kanssaan kotona, vaikkakin jännittää miten meillä arki alkaa rullaamaan iskän palatessa koulun penkille. Toisaalta kuitenkin kaipaan sellaista töissä tutuksi tullutta arkea ja sen pyörteitä; tarpeellisuutta - olen kotonakin tarpeellinen ja tarvittu, mutta töissä eri tavalla. Olen myös haaveillut paluusta koulun penkille ja se tulee mieleen vahvana näin syksyn alussa. Kenties vielä tulevaisuudessa. 

Mukavaa syksyn alkua sinne ruudun toiselle puolen! Nauttikaa uuden alusta ja arkeen paluusta!


ps. Huomenna tulee muuten täyteen kokonainen vuosi mieheni Suomeen tulosta! Jos tämä alkava syysflunssa hellittää, niin lähdetään sen kunniaksi viettämään treffi-iltaa lasten jäädessä isovanhempien kanssa. Peukut pystyyn!




9 kommenttia

  1. Neitoset ovat niin suloisia! Syksy on nimenomaan uusien alkujen aikaa, tekisi mieli aloittaa kaikenlaisia uusia harrastuksia ja ryhtyä opiskelemaan uusia aloja. Oikein ihanaa syksyn alkua teidän perheelle! Ja hyviä treffejä!

    MB

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) He ovat kyllä niin <3 Ihanaa syksyä teillekin!

      Poista
  2. Oi, onpas tytöt suloisen näköisiä!! :) Ja mietinkin muuten tuossa yksi päivä, että onko sulla ollut sukunimi alusta asti noin. Jos visiittinne jatkuu vielä vähän pitempäänkin, niin olisipa mukava nähdä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei itseasissa ole ollut kuin vasta pari viikkoa tämä uusi nimi :) Oli hauska törmätä, ehkä ensi kerralla nähdään ihan ajan kanssa!

      Poista
  3. Hei! Tuli tässä mieleeni, että kastetaanko teidän neidit? Miten teidän perheessä tähän on päädytty? Eikö miehesi ole muslimi? Uteliaisuudesta vain kyselen :)

    Hyvää syksyä!

    - Tanja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo päädyttiin lopulta siihen, että saavat myös kasteen. S on muslimi ja pitkään asiaa pyöriteltiin, mutta lopulta muotoutui näin - myös muslimien tapaan vietettiin pientä juhlaa kun tytöt olivat viikon vanhoja.

      Mukavaa syksyä teille myös! Toivottavasti miehesi on kotiutunut hyvin :)

      Poista
  4. Voi että, syksy on kyllä <3 Minäkin riemuitsen siitä kun voi ensimmäistä kertaa laittaa takin päälle, Leevin kanssa pääsee aina ulkoilemaan koskaan ei ole liian kuuma :)
    Oikein ikimuistoisia ristiäisiä teille! <3 Käytiin viime viikolla lääkärissä Leevin kanssa, lääkäri kysyi kauanko olen kotona ja vastasin etten tiedä, mutta luultavasti tovin. Hän sanoi että kun äiti on kotona lapsen kanssa, se on parasta mitä hän voi lapselleen antaa:) Että nautitaan ja töihin ehtii myöhemminkin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syksy on <3 Leeville pusuja, toivottavasti nähdään pian!

      Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.