Kolmen juuston piiras

Bongasin ohjeen tähän piirakkaan Kaakao Kermavaahdolla blogista. Kuulosti sen verran syntisen hyvältä, että piti päästä kokeilemaan saman tien. Emmental juustosta en kovin tykkää, joten korvasin sen goudalla - muuten noudatin ohjetta yllättäen melko tarkkaan.

Isämies katseli vierestä leipomistani ja yritti ehdotella, että josko heittäisin sekaan vähän jauhelihaa. Ilmeisesti ajatus piirakasta, jossa on pelkkää juustoa ei miellyttänyt. Valmis piirakka katosi kuitenkin melko piakkoin parempiin suihin; ei enää siinä vaiheessa haitannut lihattomuus. 

--

Kolmen juuston piiras

100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl gouda-raastetta
ripaus suolaa
2 tl kylmää vettä

Nypi voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää juustoraaste ja kylmä vesi. Pyöritä taikina palloksi, suojaa kelmulla ja anna levätä jääkaapissa noin puoli tuntia. Painen taikina tasaiseksi piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan muutamia reikiä ja esipaista 180 asteessa noin 8 minuuttia. 

250 g mozzarella juustoa
200 g fetajuustoa
noin 2 dl gouda-raastetta
250 g kirsikkatomaatteja
5 tl punaista pestoa
4 dl ruokakermaa
3 kananmunaa

Pilko mozzarellat paloiksi. Ripottele esipaistetulle pohjalle hieman juustoraastetta ja puolet mozzarellasta. Halkaise kirsikkatomaatit ja lisää niistä noin puolet pohjan päälle. Murustele fetajuustoa päälle ja lisää loput mozzarellat. Sekoita kananmunat, ruokakerma ja pesto keskenään. Kaada seos täytteiden päälle, lisää loput tomaatit ja juustoraaste päälle. Rouhi päälle hieman mustapippuria. 

Paista piirakkaa 180 asteessa noin 45 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut kauniin paistovärin ja täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. 


Tämä oli juuri niin hyvää, kuin miltä se kuulostaakin.

1 kommentti

  1. Kiva kun innostuit kokeilemaan tätä! :) On kyllä niin hyvää piirakkaa ja täälläkin miehen kommentti aluksi oli "Pitäiskö tonne laittaa vähän pekonia sekaan?" mutta hyvin maistui kuitenkin valmis piirakka ilman lihaakin :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.