Kurpitsapiiras

sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Kurpitsapiiras 

1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl ruisjauhoja
2 rkl sokeria
125 g voita
1 kananmunan keltuainen

Sekoita jauhot sekä sokeri keskenään. Paloittele kylmä voi ja nypi jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon keltuainen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin noin 30 minuutiksi. 

500 g kurpitsaa soseena
2 kananmunaa
1 kananmunan valkuainen
1 tlk kondensoitua maitoa
1 tl suolaa
2 tl kanelia

Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Lisää kurpitsasose ja mausteet sekä lopuksi pikkuhiljaa kondensoitu maito. Kaada tasainen seos piirakkavuokaan pohjan päälle. 

Paista piirakkaa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Tarjoa kaverina jäätelöä tai kermavaahtoa. 



--

Kurpitsan voi paahtaa uunissa kuorineen ja irrottaa lihan sen jälkeen. Hedelmälihan voi tämän jälkeen helposti soseuttaa blenderillä tai sauvasekoittimella. Vaihtoehtoisesti voi kuoria ja keittää kurpitsan pienessä määrässä vettä, minkä jälkeen soseutus onnistuu myös. Molempi parempi, kumpi tyyli miellyttää enemmän. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan