Meidän torstai

perjantai 30. lokakuuta 2015

Meillä herättiin harmaaseen aamuun seitsemän maissa. Neiti A yritti heräillä jo aiemmin, mutta rauhottui kun pääsi äitin rinnalle nukkumaan.Vanhemmat heräsi kirjaimellisesti vääriltä puolilta sänkyä, kun isämies nukahti äitin paikalle mennessään tyttäriä illalla nukuttamaan - oli virkistävää nukkua välillä toisella kyljellä. Meillä nukutaan kaikki neljä samassa sängyssä, saa nähdä milloin käy 160 cm liian kapeaksi. Neidit saivat nakuilla sängyssä sillä aikaa kun äiti livahti suihkuun ja isä vielä sulki hetkeksi silmät - joskin hölötys oli sen verran kovaäänistä, että tuskin isä enää unta sai. 

Nakuilun päätteeksi neidit pääsivät joka aamuiseen kylpyyn isän kanssa - kylvyn jälkeen öljytään ja puetaan päivävaatteet. Aamupala syödään vielä maidon muodossa ja neidit viihdyttävät vanhempia aamupalapöydässä Stokken tuoleissaan (mainiot tuolit!). Neiti Bllä alkaa silmät luppasemaan jo lämpimän maidon täyttäessä mahaa, mutta vielä jaksaa hetken jutella, kunnes silmät ovatkin jo sulkeutuneet. Neiti A jaksaa hereillä koko aamupalan, joskin loppupuolella alkaa jo uni tulla silmään. Vaatteet päälle ja rattaisiin - parvekkeella saivat neidit nukkua aamupäivän unensa tänä torstaina. 
Äiti nauttii neitien nukkuessa hetken omaa aikaa - olisihan sitä aina siivousta ja ruoanlaittoa ja pyykkäystä ja muuta, mutta välillä täytyy priorisoida oma jaksaminen ykköseksi. Niinpä äiti juo vähän teetä ja syö vähän suklaata ja selailee lehtiä. Sormia syyhyttää kuitenkin ompeluhommat ja aika pian jo kone naputtaa hupparin saumaa. Siinä sivussa sovitaan ystävän kanssa lenkkitreffit iltapäivälle. 

Huppari valmistuu juuri sopivasti neitien herätessä - aamupäivän unet olivat tänä torstaina noin 9-12, melko standardi aika meillä jo. Tytöt syö ja sitten leikitään leikkimatolla sekä tietenkin treenaillaan. Kovasti neidit yrittää pungertaa selältä vatsalleen ja kiukku tulee, kun se ei vielä ihan onnistu.  Äiti saa ompeluksensa viimeisteltyä neitien leikkiessä. Sitten tytöt kokkailee vanhempien kanssa - isä tekee omaa ruokaansa ja äiti linssipyöryköitä itselleen. Neidit viihdyttää jutuillaan ja naureskelee välillä vanhempien jutuille - neiti A kyllästyy istumaan omassa tuolissaan ja pääsee isän syliin kokkailemaan. Äiti ei ehdi tehdä ruokaa valmiiksi ennen lenkkitreffejä, vaan nopeasti syö yhden edelliseltä päivältä ylijääneen tortillan. Neidit alkavatkin sopivasti olla unisia, joten vaatteet niskaan ja vaunuihin taas. Äiti pika pukeutuu myös ja sitten mennään. Pihalla treffataan ystävä ja tämän koiruus. Lenkki kiertää Vantaanjoen vartta ja 9 km taittuu mukavasti jutellessa. Neiti B herää jossain välissä ja hengailee hetken vaunuissa hereillä, seuraillen ympäristöä. Uni kuitenkin voittaa melko pian ja loppumatka menee unten mailla. Kaupan kautta kotiin lenkin jälkeen. Isä on lähtenyt lenkin aikana koulun penkille, joten ollaan tyttöjen kanssa keskenään ilta. Kotona äiti jatkaa ruoanlaittoa, neiti B heräilee melko pian seuraksi. Multitasking mother antaa neidille maitoa pullolla ja samalla paistelee linssipyöryköitä - jokunen pyörykkä vähän turhan tummaksi paistuu. Neiti B pitää äidille seuraa ruokailun ajan, sisko jatkaa uniaan. Lopulta siskokin herää ja kun molemmilla on maha täynnä leikitään taas vähän. Leikkimatto on meidän neitien lemppari, siinä viihdytään pitkä tovi. Yllättäen naapurin ystävä soittelee, että avaimet jäi kotiin ja tulee hakemaan vara-avaimia. Tuo herra on vähän rakastunut meidän neiteihin ja jääkin tyttöjä viihdyttämään ja juomaan kupposen teetä. Päivän toinen yllätys on, kun isä tuleekin jo kuuden maissa kotiin - koulua ei ollutkaan ollenkaan. Samalla soikin puhelin ja äiti saa odottamansa paketin kotiin toimitettuna - pääsee hypistelemään tyttöjen uusia vaatteita. Isän ja naapurin viihdyttäessä tyttöjä, äiti päättää tehdä lihapiirakoita, mikä onnistuukin vallan mukavasti kun tytöt pärjäävät muiden sylissä. 


Naapurin mies lähtee kotiin laittamaan iltapuurot tulille ja meidän likat pääsee vielä hetkeksi iltaunille. Sitten leikitään lattialla ja koetaan vauhdin hurmaa sitterissä - erityisesti neiti B saa tuolissaan heijattua hirvittävät vauhdit päälle, neiti A on sisartaan rauhallisempi tässäkin asiassa. Nakuillaankin vielä illalla lattialla, se kun on tytöistä niin kivaa. Vielä hetken jaksaa neidit seurustella ja syövät iltamaitoa, sitten alkaakin jo väsymys kiukuttaa. Yhdeksän aikaan äiti kömpii neitien kanssa sänkyyn, ajatuksena vain laittaa tytöt nukkumaan. Mutta sinnehän me nukahdettiin kaikki kolme. 


Ja niin meni taas yksi päivä..

9 kommenttia:

 1. No nyt löytyi selityksiä miten ihmeessä kerkiät kaiken! Vauvat siis nukkuu! Ja ne viihtyy hereillä muuallakin kuin sylissä! En edes tajunnut että sellaista voi olla :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastauksia sait :D Mutta joo, on pitänyt jakaa vähän meidän arkea, nimittäin me ollaan aika helpolla päästy ainakin toistaiseksi näiden neitien kanssa. Sormet ristiin, että sama meno jatkuu :D

   Poista
 2. Varsin kivalta päivältä kuulostaa! Itse nautin siitä, kun pikkuhiljaa aikatauluihin tulee joku tolkku - tällä hetkellä aamuiset lähdöt klo 9 esimerkiksi avoimeen päiväkotiin jotenkin auttavat päivän alkamisessa - muuten kun aamupuuhiin valuisi helposti koko aamupäivä. Tytöillä on varmasti kiva kun on seuraa toisistaan! :)

  Mulla oli tuo sinun aiempi postaus auki monta päivää koneella että kommentoin, mutta on joku yleinen saamattomuuskausi menossa. En millään haluaisi että lopetat kirjoittamista, mutta ehkä jokaisen pitää käydä nuo kysymykset läpi mielessään, että miksi kirjoittaa. Itsekin olen noita miettinyt. Nyt kun olen aloittanut ihan nollasta, ja lukijakunta on yhä tosi minimaalinen uuden blogin puolella, on jotenkin tullut sellainen seesteinen olo sen suhteen, ettei ole niin tärkeää kuinka moni ihminen tekstejä lukee. Olen nimittäin huomannut, miten arvokasta on se, että voi itse palata niihin hetken tunnelmiin kuvien ja tekstien muodossa joskus myöhemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi juttu jäi sanomatta : ihanat hupparit! ! Millä ohjeella? :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Minä nautin vielä näistä laiskoista aamuista, vaikka kaipaankin sellaista arjen rakennetta jo. Onneksi tytöillä on nyt pikkuhiljaa alkanut rytmittymään päivä unien kautta - ainakin toistaiseksi tietää vähän, miten päivä menee.

   Ajattelin vielä toistaiseksi jatkaa kirjoittamista. Tästä saa liikaa itselleen, enkä halua sen takia lopettaa. Minulla se ristiriita on jotenkin siinä, että kirjoitan mielelläni muille ja on kiva, että näitä joku lukee, haluaisinkin tietyllä tapaa "mainostaa" ja saada lisää lukijoita - erityisesti kommenttien takia kun ne on jotenkin tämän jutun suola ja melko vähän kuitenkin ihmiset kommentoi. Mutta vielä jatkan, juurikin tuon takia että saa itse mietiskellä ja palata tunnelmiin. Päiväkirjani on tämä :)

   Poista
  4. Ainiin ja noi hupparit - kaava on Ottobre 4/12 - lehdestä. Oon itse ihan hurjan ylpeä tekeleistäni :D Hieman maireaa hymyä ollut naamalla aina kun näitä valmistuu..

   Poista
 3. Siis todella syltävänmakeat hupparit, taitava oot! Mikä kangas niissä on?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oon hurrrjan ylpeä niistä. Kangas on muistaakseni Noshin, mutta en enää löytänyt nettisivuilta tuota samaa kangasta :/

   Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan