Pages

Kermatoffee karamellit

maanantai 14. joulukuuta 2015

Maistuvia paketteja pukinkonttiin!

Kermatoffee
noin 80 palaa

6 dl kuohukermaa
4,5 dl sokeria
1,5 dl tummaa siirappia
75 g voita

Mittaa ainekset paksupohjaiseen kattilaan. Anna seoksen kiehua voimakkaasti noin 15-25 minuuttia, kunnes se selkeästi sakenee. Sekoittele seosta tasaisin väliajoin, varsinkin keittämisen loppuvaiheessa. Testaa seoksen valmiutta tipauttamalla pisara kylmään veteen - jos saat muotoiltua pisaraa, on toffee valmista. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (tai pienempään astiaan, jos haluat paksumpia paloja) ja anna jäähtyä seuraavaan päivään - nosta pelti parvekkeella/jääkaappiin kun se on viilentynyt ensin hieman. Leikkaa täysin jäähtynyt toffee paloiksi - kastele veistä välillä kuumassa vedessä, jos toffee tarttuu kovin kiinni. Kääräise karamellit esimerkiksi leivinpaperista leikattuihin paloihin - muuten jämähtävät purkissa yhdeksi isoksi möykyksi (kokemusta on..). En tiedä, auttaisiko asiaa jos keittelisi vain vielä kauemmin - itse olen tehnyt kaksi satsia (keittoajat +25 min) ja molemmat ovat kyllä jähmettyneet, mutta jääneet melko pehmeäksi. Ei haittaa makua kyllä yhtään. 

Karamellit säilyvät 1-2 viikkoa jääkaapissa. 

Voin muuten kertoa, että on ihan äärettömän hyviä!



Vinkkejä pukinkonttiin;

Vaahtokarkit

Pähkinäinen suklaafudge

Maapähkinäfudge

Minttukrokanttikeksit

Suklaa-pähkinäkeksit

Kolmen suklaan keksit

Valkosuklaa-pekaanipähkinäkeksit

Taatelikakku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan