Paras joulukalenteri, ikinä!

keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Silloin kun itse olin lapsi, oli kahdenlaisia joulukalentereita - peruspaperisia, esimerkiksi itselläni aina partiolaisten adventtikalenteri sekä tietenkin suklaakalentereita. Suklaakalenterin suklaakin oli melko pahaa, eikä suuren suurta yllätystä tuottanut se, minkä muotoinen suklaapala luukusta löytyikään. Nykyäänhän on kaupoissa varmaan viittäkymmentä eri sorttista kalenteria - on legoa, dumlea, Frozenia, Kinderiä ja ties mitä. Minäkin hämmennyin määrästä, miltähän tuntuu lapsesta, jonka täytyisi valita yksi.  

Tokihan kaikki supermutsit tekee itse lapsille joulukalenterin. Toiset neuloo 24 pientä sukkaa, mihin keräillä aarteita ja toiset muuten vaan askartelee kalenteria viikkokausia. Kalenterissa on kaikkea pientä kivaa ja hyödyllistäkin, mitä lapsi nyt voisi tarvita. Minusta tuo kalenterin tekeminen on vallan ihastuttava ajatus ja kenties parin vuoden päästä teen sellaisen itsekin, vielä se tuntui jokseenkin turhalta. Tänä vuonna olen useammassa paikassa törmännyt myös aikuisten joulukalenteriin - se kuulostaa kivalta myös. Jos olisin jaksanut isämiehelle pohjustaa asiaa ja saanut tämänkin innostumaan, niin ehkä meiltäkin löytyisi aikuisten versio. Kenties joskus tulevaisuudessa. 

Mutta lyhyesti siis; en ole itselleni joulukalenteria hankkinut. Harkitsin kyllä, mutta en osannut valita ja toisekseen - ihan järkyttävän hintaisia ne on! Onneksi monissa blogeissa julkaistaan joulukalenteria, niin voin niitä seurailla - itsekin viime vuonna tein, tänä vuonna jäi ajan puutteen vuoksi ainoastaan haaveeksi. 

Mutta löysinpä kuin löysinkin itselleni ihan täydellisen joulukalenterin! 

Nimittäin villasukka-kalenterin! Joka päivä tulee uusi pätkä villasukkaa ja lopulta 24. päivä sinulla on käsissäsi upouudet polvenkorkuiset kirjoneulesukat. Ja koska joka päivä julkaistaan vain pätkä, ei voi edes huijata ja "avata" luukkuja etukäteen. Eilen illalla aloitin toisen sukan kohdalla, täytyy tänään laittaa puikoille toinenkin - ensin vaan täytyy saada puikot vapautettua edellisestä työstä. 
Hyvältä vaikuttaa alku ja ainakin omasta mielestäni tuo väriyhdistelmä on aika kaunis. 

Millaisia joulukalenteireita teillä on?

Ja tuon villasukkakalenterinhan löydät täältä.

10 kommenttia:

 1. Eih, miten hienot! Miekin haluan tehdä tämän! Pitää vaan käydä ostamassa puikot, mulla ei ole sopivia mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa! Ja haluan nähdä lopputuloksen ;)

   Poista
 2. Voi mä oon niin missannu tän kalenterin. Vielä ehtis... Kivanoloinen blogi sinulla, ekaa kertaa vierailen ja taidanpa liittyä lukijaksi. Mukavaa joulun odotusta, terkuin Maiju blogista http://lempipaivanitanaan.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin vielä ehtii! Tämä on melko koukuttavaa hommaa :)

   Ja kiva, kun löysit tänne! Tervetuloa mukaan.

   Poista
 3. Oi, että meillä oli ennen aina sellanen taskukalenteri. joka yö tontut toi jotain taskuun ja 24.päivä oli aarten etsintä, ihan huippua! Meil oli parina viime vuonna kans saman tyylinen C:n kanssa, pussit täytettiin vuorotellen ja jokatoinen päivä oli aina jotain :) Tänä vuonna ei oo viittitty ripustella mitään, ettei tuo pikku tonttu vetele niitä suihinsa, mutta ens vuonna sitten taas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ens vuonna voitte pojullekin laittaa ylläreitä :) Minäkin haluan tytöille sellaisen tehdä, ehkä ensi vuonna tai seuraavana sitten.. Se lapsen into on aika kiva juttu :)

   Poista
 4. Ihana idea ja kivat värit! Kovasti yritän itselleni nyt vakuutella, etten tarvitse enää sukkia ja nuo 254 keskeneräistä työtäkin pitäisi viimeistellä, mutta mutta...ääää pitääkö tässä nyt lähteä kauppaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukkia tarvitsee aina! :D Kauppaan vaan ;)

   Poista
 5. Apua, vähäkö makee kalenteri ! B

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Tällainen äitin oma :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan