Tätä herkkua tulee valmistettua aivan liian harvakseen.
Maa-artisokkakeitto
(kahdelle hengelle)
1 rkl voita
1 pieni sipuli
500 g kuorittuja maa-artisokkia
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 dl kermaa
valkopippuria myllystä
Kuori ja paloittele maa-artisokat. Laita kylmään veteen likoamaan, niin eivät tummu. Silppua sipuli ja kuullota sitä kattilassa pienessä määrässä voita. Lisää vesi ja sen kiehuessa lisää liemikuutio sekä artisokat. Keittele noin 20 minuuttia, kunnes artisokat ovat kypsiä. Soseuta keitto ja siirrä takaisin liedelle, lisää kerma ja kuumenna keitto - älä keitä enää. Mausta valkopippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa.
Tarjoile uunissa paahdettujen pekaanipähkinöiden ja esimerkiksi tämän leivän kanssa.
Ei kommentteja
Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.