Tomaattinen linssikastike

Pienesti intialaisvaikutteiset linssiruoat ovat tällä hetkellä suurinta herkkuani. Kasvisruoat noin yleensäkin ovat kasvattaneet suosiotaan meidän keittiössä - tosin ainoastaan minun osaltani. Isämies kaipaa vahvasti edelleen joko lihaa tai kalaa joka aterialle. 

Tomaattinen linssikastike
noin 4 hengelle

3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1-2 porkkanaa
puolikas kesäkurpitsa
3 rkl tomaattipyrettä
1 prk tomaattimurskaa (esim. Mutti)
2 dl punaisia linssejä
2 dl vettä
mustapippuria
garam masalaa
chilijauhetta
suolaa

Pilko porkkana ja kesäkurpitsa pieniksi paloiksi. Silppua sipuli ja valkosipulit. Kuumenna pannulla pieni määrä öljyä ja kuullota sipuleita, kunnes ne ovat kirkkaita. Lisää valkosipuli ja tomaattipyre. Paistele hetki ja lisää tomaattimurska sekä pilkotut vihannekset. Huuhtele linssit ja lisää ne kastikkeeseen veden kanssa. Mausta. Anna hautua kannen alla reilu 10 minuuttia, riippuen käyttämiesi linssien keittoajasta. 

Nautiskele esimerkiksi riisin ja paistetun kotijuuston kanssa. 

Nam.

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.