Gambian perhe

keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Kuten olen joskus aiemminkin maininnut, olen aina haaveillut sellaisesta isosta ja kovaäänisestä perheestä. Sellaisesta, joka kokoontuu yhteen pelailemaan jalkapalloa ja syömään sunnuntai päivällistä - sellaisesta vähän jenkkileffatyylisestä perheestä. Jenkkileffaan ei tätä meidän perhettä kyllä saisi tungettua, mutta se on juuri sitä, mistä olen haaveillutkin. Täydellinen omassa epätäydellisyydessään.

Voisin yrittää tiivistää teille meidän Gambian perheen.

Miehelläni on 7 sisarusta - 3 siskoa ja 4 veljeä. Hänen isänsä on kuollut reilu 10 vuotta sitten, mutta äiti on edelleen elossa.

Äiti asuu Tanjissa kera yhden veljen, tämän vaimon sekä lapsien ja mieheni vanhimman siskon kanssa. Myös siskon lapsista asuu yksi vakituiseen ja muutama vähemmän vakituisesti mummolassa. Yksi toisen siskon lapsista asuu myös mummonsa kanssa - hänet on alunperin annettu veljen kasvatettavaksi, mutta sittemmin mummo on ottanut vastuun. Vanhin sisko on ollut naimisissa kahdesti ja hänellä on 4 lasta. Nykyinen aviomies 'karkasi' Iso-Britanniaan ja ilmeisesti jonkinlainen avioeroprosessi tässä oli vireillä.

Vanhin veljistä asuu Iso-Britanniassa vaimonsa ja lapsiensa kanssa. Hänellä on 4 lasta - myös kaksoset muuten! Gambiassa hän ei ole käynyt kymmeneen vuoteen, vain kerran muutettuaan pois.

Siskoista nuorin asuu sisämaassa Somassa. Hän on ollut naimisissa todella nuoresta pitäen, ensimmäisen lapsensakin saanut ennen kuin on ollut 15 vuotias. Hänellä on kuusi lasta, joista nuorimmainen on meidän tyttöjen kanssa samanikäinen.

Siskoista keskimmäinen asuu melko lähellä mummolaa. Hänellä on kaksi lasta, mutta hän on synnyttänyt ainakin neljä lasta - kaksi on kuollut ihan vauvana. Hänen luonaan asuu myös kaksi 'sijoituslasta' suvusta. 

Yksi veljistä on vähän mustalammas, hänen kanssaan ei juuri olla tekemisissä. Ei hän mitään ilmeisesti ole tehnyt, mutta ei hän myöskään itse juurikaan välitä olla perheensä kanssa tekemisissä. Itse olen tavannut hänet kerran ohimennen joskus kolme vuotta sitten. Hänellä on vaimo ja yksi poika. Tuo poika oli noin kuukauden vanha kun hänet nähtiin sattumalta Gambiassa ollessamme, ehkä pienin vauva kenet olen nähnyt.

Nuorin veljistä on vielä villi sinkkumies. Hän on minun ehdoton lemppariveljeni, jos saan valita. Hän on sellainen monitoimimies - puuseppä, kauppias tms. Mitä sattuu milloinkin olemaan tarjolla. Ei ole paljon käynyt kouluja, koska isä otti hänet parin luokan jälkeen pois koulusta. Mutta puhuu sujuvaa englantia (ei mikään normi edes kouluja käyneelle) ja on todella taitava tietokoneiden ja puhelimien kanssa.

Meidän likoilla on siis Gambiassa tällä hetkellä 17 serkkua. Uskoisin että tulee vielä lisää. 

Miehelläni puolestaan on serkkuja aivan rajaton määrä - en ole yhtään kärryillä heidän lukumäärästään. Hänen sedillään on ollut useampia vaimoja ja näillä useampia lapsia, joten suku on laaja. Lähimmät serkut ja sedät/tädit tunnen ja monet vähän kaukaisemmatkin on tullut tavattua.

Gambiassa on myös suhteellisen yleistä (ainakin joissain perheissä/suvuissa) antaa lapsia kasvatettaviksi muille sukulaisille. Mieheni on esimerkiksi elänyt suurimman osan lapsuudestaan setänsä luona ja kutsuu myös tätä isäksi sekä tämän vaimoa äidiksi. Siskoista nuorin on kasvanut myös erään tädin luona  - tuolla tädillä ei ollut omia tyttäriä, niin sai siskoltaa yhden. Veljistä kaksi on myös kasvanut sukulaisten huomissa. Esimerkiksi lapsettomille pariskunnille 'annetaan' lapsia kasvatettaviksi tai muuten perhesuhteiden ylläpidon vuoksi lapsia annetaan sukulaisille kasvatettaviksi. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan