Iltapalaksi munakasrulla (ja arvonnan voittaja!)

Meillä ei pääasiassa syödä kuin yksi lämmin ateria päivässä. Siis aikuisten kohdalla, lapset toki syövät varmasti tulevaisuudessa sen kaksi ja jo nykyään useimpina päivinä siihen päästään. Me aikuiset syödään yleensä kahden maissa lounas ja sitten hieman tuhdimpi iltapala - minä kahdeksan maissa (tai miten lapset sallii) ja iskä syö jahka pääsee kotiin koulusta.  Minulle iltapalan tekeminen on useimpina päivinä kivaa puuhastelua - tytöt yleensä viihtyy hyvin syöttötuoleissaan äitin apuna tai välillä lattialla telmien. Joskus kokkaillaan toinen lapsi kainalossa, kun tulee harmitus, mutta vielä sekin on sujunut. 

Iltapalaksi meillä on usein suolaista piirakkaa, joskus lämpimiä voileipiä, lihapiiraita, fetasarvia, munakasta tai salaattia. Minä tykkäisin esimerkiksi myös hapankorppurullista, mutta iskä ei. 

Meidän lemppari suolaisia piiraita;


Lempparileipiä;


Joskus myös herkutellaan näillä;


Siinä meidän iltapalajuttuja. Tänään tein pitkästä aikaa munakasrullaa, mikä on myös mainio keino hävittää tavaraa jääkaapista. 

Munakasrulla

5 dl maitoa
6 kananmunaa
1 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
pippuria myllystä

tuorejuustoa (esim. valkosipuli)
2 tomaattia
herkkusieniä
100 g fetajuustoa
100 g leikkeleitä (esim. kalkkuna)
100 g juustoraastetta

Vatkaa munat ja maito yhteen. Lisää suola sekä mustapippuri. Sekoita keskenään jauhot sekä leivinjauhe ja sekoita maito-muna seokseen. Paista uunipellillä 200 asteessa uunin alaosassa noin 20 minuuttia. 

Sivele tuorejuustoa reilu kerros pohjan päälle. Levitä pilkotut tomaatit, herkkusienet sekä fetajuusto pohjalle. Lado leikkeleet kaiken päälle ja rullaa leivinpaperin avulla rullaksi (sauma jää alapuolelle). Ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista uunissa kunnes juusto saa vähän väriä. 

Nauti yksinään tai salaatin kanssa. 

--

Arvonnan voitti Laura, laitan sinulle sähköpostia! 

Minusta nuo arvonnat on kivoja, mutta harmittaa kun kaikki ei voi voittaa. Siksipä jokerina valitsin yhden extra-voittajan, laitan siis myös sinulle HennaJenniina viestiä! 





4 kommenttia

  1. HennaJenniina
    Ihanaa kun minäkin voitin, oletko laittanut minulle jo sähköpostia? En ole saanut viestiäsi vielä joten voitko laittaa vielä jos olen poistanut sen vahingossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole vielä laittanutkaan sähköpostia, laitan tässä viikolla :)

      Poista
  2. Tämä resepti kuulostaakin hyvältä! pitää laittaa "todo"-listalle :D

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.