Valkosuklainen persikkatuorejuustopiirakka

sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Ystävänpäiväksi piti saada jotain herkkua. En oikeastaan suuremmin ajatellut, että mitä tekisin - ajatuksissa oli jotain tuhdin suklaista. Törmäsin Kaakao Kermavaahdolla- blogissa tähän piirakan ohjeeseen. Siitä se ajatus sitten lähti. 

Valkosuklainen persikkatuorejuustopiiras

100 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
3 dl vehnäjauhoja

200g turkkilaista jogurttia
1 kananmuna

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tlk persikapuolikkaita
noin 75 g valkosuklaata

Mittaa pehmeä voi ja sokerit kulhoon. Sekoita tasaiseksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet ja sekoita nopeasti murumaiseksi seokseksi. Ota 1/3 muruseoksesta sivuun. Lisää 2/3 taikinan sekaan jogurtti seka kananmuna. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (28 cm) pohjalle ja reunoille. 

Sekoita tuorejuusto, kananmuna sekä sokerit keskenään. Kaada seos vuokaan taikinan päälle. Viipaloi persikan puolikkaat ja asettele ne tuorejuustotäytteen päälle. Murustele valkosuklaa ja ripottele se persikoiden päälle. Lopuksi ripottele pinnalle muruseos ja paista piirasta 180 asteessa noin 30-40 minuuttia. 



Aika hyvää oli, vaikka itse sanonkin. Valkosuklaa toi pikantin lisän, ehkä vielä parempi olisi, jos jaksaisi paahtaa tuon valkosuklaan. 

Hyvää ystävänpäivää sinne ruudun taa! 

ps. Kuvista ei saa kyllä hyviä, kun ne iltaisin ottaa. 

4 kommenttia:

  1. Nam! Tämä versio kuulostaa myös todella herkulta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli vähän liian hyvää :D Kiitos ohjeesta!

      Poista
  2. Ihana oli, tein. Koska laitat minulle s.postia siitä extra-voitosta?
    HennaJenniina

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan