Erossa

lauantai 16. huhtikuuta 2016

Me vietettiin taannoin ensimmäistä kertaa öitä erossa lasten syntymän jälkeen. Montaa yötä erossa ei ole ollut sen jälkeen kun isämies Suomeen saapui ja nytkin vierähti yhdeksän kuukautta yhdessä. Siinähän ei sinällään mitään vikaa ole, mutta huomasin, että teki ihan hyvää olla vähän erossakin. 

Meidän perhe saa viettää arjessa melko paljon aikaa yhdessä. Se on ihanaa ja on helpottanut vauvavuotta kaksosten kanssa, kun on kaksi käsiparia hoitamassa. Mutta huomaa myös, että aikaa voi viettää liikaakin yhdessä. Kenties asiaan vaikuttaa myös se, että arkinen yhdessäolo on usein kotonaoloa ja se kyllästyttää pitemmän päälle. On ihan erilainen meininki, kun lähdetään perheenä johonkin reissuun. Silloin toisen naama alkaa näyttää erilaiselta, vaikka se kotona vähän jo ärsyttäisikin.

Sanotaan, että vauvavuoden aikana moni pari eroaa. Kun koko arki muuttaa muotoaan ja kaikki on uutta sekä ihmeellistä, niin tavallaan en ylläty, jos eroja tulee enemmän. Unettomat yöt, itkevä lapsi, hormonaalinen äiti ja oman ajan puute voivat ajaa pariskunnan eroon. Vauvavuoden pitäisi kuitenkin toisaalta olla myös sitä aikaa, kun pariskunta hioutuu yhteen ja kasvaa yhdessä lapsen kanssa perheeksi. Vuoteen mahtuu niin paljon kaikenlaista, että voisi tosiaan kuvitella, että ero olisi viimeinen asia, mitä vuoteen toivoisi. Toisaalta eipä se koskaan ole helppo ja mukava asia. 

Minä päätin jo ennen kuin lapset syntyivät, että mitä vauvavuoden aikana tapahtuukaan, niin erota ei ainakaan. Itselleni ero ei ensimmäisiä ratkaisuja ole muutenkaan ja luulenkin, että ihan hevillä me ei erota. On kuitenkin tullut tämän vuoden aikana useampiakin kertoja, kun on tehnyt mieli toivottaa tuo mies takaisin Gambiaan. Mutta niistä on selvitty - puhumalla ja ihan vaan olemalla. Moni asia saa omassa mielessä suuremmat mittasuhteet, kuin mitä todellisuudessa ansaitsisi. On myös aika kullanarvoista, että on joku parisuhteen ulkopuolinen, jolle purkaa kiukkua. 


Pienen eron jälkeen on perhe-elämä tuntunut taas ihan erilaiselta. Muutaman viikon päästä ollaan jälleen joitain öitä erossa, kun karataan tyttöjen kanssa mummolaan. Pienet irtiotot toisistamme ja toisaalta kahdenkeskinen yhteinen aika tuntuvat olevan nyt meidän parisuhteelle parasta lääkettä. 

--

Mutsie blogissa pohdittiin hyvin Miksi vauvavuosi erottaa? ja kannattaa lukea myös postaus yksinäisyydestä, mihin hyvinkin samaistuin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan