Herkkumureke

Olen hieman huono laittamaan kalaruokia. Aiemmin en niinkään välittänyt kalasta, joten ei ole tullut opeteltua sen valmistamista. Lapset näyttävät kuitenkin perinee isänsä viehätyksen kalaan, joten äidinkin pitää skarpata. Lapsena meillä syötiin usein tätä herkkumureketta. Minä ja veljeni emme siis kalaa syöneet, mutta tämä oli lempiruokaamme. Äidin oikeutta huijata lapsia terveyden nimissä liene harjoitettu tässä kohtaa. Tämä mureke on myös meidän neitien lempparia, joskin heidän annoksestaan jätän suolan pois.  

Herkuttelijan kalamureke

1/2 dl mummon perunamuusijauhetta
1/2 dl korppujauhoja
1 dl ruokakermaa
1 dl vettä
500 g jauhettua kalaa 
(siikaa, kirjolohta, nieriää, haukea tms.)
1 kananmuna
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria

Sekoita kulhossa perunamuusijauhe, korppujauho ja neste. Lisää jauhettu kala sekä kananmuna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi massaksi. Murekkeen voi paistaa esimerkiksi torvivuoassa, joka on voideltu ja korppujauhotettu. Kypsennä mureketta 200 asteessa noin 40 minuuttia. 

Murekkeeseen voi halutessaan laittaa lisäksi esimerkiksi hienonnettua tilliä tai paistettua sipulia tai vaikka porkkanaraastetta. 

Valmiin murekkeen voi koristella sitruunaviipaleilla ja tuoreella tillillä. Mureke on hyvää myös kylmänä.


2 kommenttia

  1. Tyhmiä kysymyksiä: mikä on torvivuoka ja mitem sä jauhat kalan? Ruotoineen päivineen vai käytätkö jotain fileitä? T. Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Torvivuoka on se sellain kuivakakkuvuoka! Ja kalat jauhan ruotoineen ihan blenderillä/sauvasekoittimella. Välillä otan isompia ruotoja pois ja joskus myös käytän ruodottomia paloja..

      Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.