Kurkistus meidän jääkaappiin

Kun menee kavereiden luo kylään, on äärimmäisen mielenkiintoista päästä tutustumaan näiden jääkaappien sisältöön. Mitä siellä on ja miksi? Mitä sellaista siellä on, mitä itsellä ei ikinä olisi? Mitä jostain raaka-aineesta voikaan tehdä? Minkä tiesit/arvasit sieltä löytyvän? Mikä yllätti?

Aikoinaan kun olin kaupalla töissä, oli myös mielenkiintoista stalkkailla asiakkaiden ostoksia. Pohtia, että mitä he niistä valmistavat. Yhdistellä mielessä eri ruoka-aineita. Toki oli sellaisia tylsiä paljastajia, kuten esimerkiksi lasagnelevyt - niistä kun en oikein keksi muuta ruokaa kuin lasagne. Tai ehkä joku tekikin canneloneja! Välillä harrastan tätä edelleen Prismassa stalkkaamalla jonossa edellä olevien ostoksia. Äärimmäisen mielenkiintoista olisi olla täällä pääkaupunkiseudulla kaupassa töissä, kun täällä asuu niin paljon muitakin kuin kantasuomalaisia - mitä kaikkea mielenkiintoista heidän ostoksien joukossa voisikaan olla!

Ajattelin valottaa meidän jääkaapin sisältöä teille vähän.

Meidän jääkaappi:


Sieltä löytyy maitotuotteista maitoa, ruoka-, kuohu- ja kahvikermaa, turkkilaista jogurttia, oivariinia, voita, juustoraastetta ja fetajuustoa sekä oltermannia. On sekalainen sakki vihanneksia - bataattia, kesäkurpitsaa, kurkkua, kurpitsaa, parsakaalia, tomaattia, inkivääriä ja erilaisia salaatteja. Näköjään myös lihapiiraita on iltapalaksi. Ruoantähteitä löytyy ja lapsille valmiiksi tehtyjä sapuskoja annoksina. Appelsiinimehua, kananmunia, leikkelettä, lapsille korviketta ja Onni valmispuuroa. On ketsuppia, sitruunamehua, tabascoa, sinappia ja joitain muita valmiskastikkeita. On myös glögiä ja tuo yksi yksinäinen tryffeli tuossa kaapin ovessa, joka kyllä lensi kuvan ottamisen jälkeen roskakoriin - oli ollut siinä jo aikansa. 

Jokseenkin aika perusjääkaappi meille. Sellainen sekalainen, mutta silti minä saan siihen jonkin logiikan ja monta ruokaa tuolta valmistuu! Pakastimessa kun on lihaa ja kalaa, niin niitä tuonne yhdistämällä. Plus meillä on melkoisen kattava kuiva-ainevalikoima myös. 

Meillä syötiin tästä sisällöstä (ainakin);

Benechiniä
Useamman kerran munakasta
Naudan paistia ja bataattia
Uunilohta
Feta-pinaattipiirasta
Lihapiiraista kahteen otteeseen
Jauhelihakastiketta ja perunoita
Massaman currya

--

Mitä meillä on kaapissa aina?


Fetajuustoa. Olen niin äärimmäisen koukussa feta-juustoon, että se ei pääse koskaan loppumaan. Minun oma lempparini on tämä Apetinan feta. Sitä sotketaan lähes joka ruokaan tai vähintään lohkotaan hyvän kokoisia paloja ruoan päälle.


Kananmunia. Perusraaka-aine, jota on aina oltava. Saa hätätapauksessa tehtyä vaikka munakkaan, jos ei muuta ruokaa olisi tarjolla. Myös lapset tykkäävät.


Maitoa. Maitoa on aina. Pääsääntöisesti meillä käytetään Valion laktoositonta luomumaitojuomaa. Sitä menee paljon ihan sellaisenaan ja myös teehen lorautan aina maitoa.


Mustaviinimarjahyytelöä. Ei niinkään perusraaka-aine, mutta sellainen, että sitä aina on. Äiti tekee ja tytär syö. Namia lihan kanssa ja sopii loistavasti valkosipuliperunoiden kylkeen. Jos uhkaa loppua, haetaan mummolasta lisää.

Lisäksi kaapista löytyy lähes aina jotain vihanneksia/juureksia, ainakin porkkanaa. Leivänpäällisiä - voita, juustoa ja leikkelettä on myös usein. Sekalainen seurakunta mausteseoksia ja esimerkiksi sinappia on myös aina, kuten myös majoneesia ja ketsuppia. 

Kaiken kaikkiaan melko kattavasti meillä tavaraa kaapissa on, vaikka se olisi meidän mittapuun mukaan tyhjillään. 

--

Ja koska on ajoittain hyvä kokeilla uusia asioita ja mennä mukavuusalueen ulkopuolelle, niin uskaltaudun tekemään jotain uutta ensimmäistä kertaa blogini historiassa. Nimittäin haastamaan muita blogeja!

Haastan tällä hetkellä lukulistani kärjessä olevia blogeja valottamaan oman jääkaappinsa sisältöä.

Mitä sieltä löytyy, mitä niistä on valmistumassa ja mitä kaapissanne on aina?


Mielenkiinnolla odotan millaisia jääkaappeja teillä on!

Kiinnostaisiko tulevaisuudessa #part2 kuiva-ainekaappi?

2 kommenttia

  1. Kiitos haasteesta! Saas nähdä alanko kuvailemaan tuota meidän jääkaappia, vaikka kieltämättä on aina hauska nähdä mitä muiden kaapeista löytyy. Meillä on kaapit aina ihan täynnä ruokaa ja tykkään ostella kaikkia uusia tuotteita kokeiltavaksi :) Ehkäpä innostun joku päivä kuvailemaan :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos haasteesta! :) Onpas tosiaankin mielenkiintoista kurkata toisen jääkaappiin ja hauska yhteensattuma että meillä on myös jääkaapissa ainakin kananmunia ja fetaa. Hihii..

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.