Metsässä tervehditään vastaantulijaa

lauantai 16. huhtikuuta 2016

Me pakattiin aamulla tytöt autoon ja hurautettiin Nuuksioon. Ajatuksena oli alunperin ottaa mukaan eväät ja grillailla kesän ekat makkarat, mutta eilen laiskuuksissamme syötiin jääkaappiin tätä varten ostetut makkarat, eikä tänään enää jaksettu kauppaan. Harmitti! Ensi kerralla ehdottomasti makkaraa ja jotain herkkua mukaan, termariin lämmintä mehua ja tietty jotain kylmääkin juotavaa. Nyt mentiin ihan pelkällä pyhällä hengellä - vesipulloa oli ajoittain kovakin ikävä. 

Ajettiin ihan Nuuksion perukoille, Kattilaan saakka. Siellä laitettiin tyttäret reppuihin, isä oman Manducaansa ja minä omani Tulaan. Tytöt ottivat menomatkalla autossa pienet tirsat, joten olivat suhteellisen hyväntuulisia. Lähdettiin Kattilasta talsimaan kohti Haukkalampea. Oli melkoista treeniä sohvalla maatun talven jälkeen - ylämäkeä ja alamäkeä sekä kalliota, portaita ja pitkospuita. Pysähdyttiin nauttimaan maisemista kalliolle ja tytöt saivat hieman tutkia luontoa. 

Neidit viihtyivät pääasiassa reissulla mainiosti. Joskin neiti B kun matkusti koko matkan minun selässäni, niin neiti A puolestaan protestoi selässä oloa ja iskä joutui ottamaan tytön rintapuolelle matkaamaan. Huomattavasti paljon kevyempää on tuo selässä kantaminen, joten itse olin tyytyväinen neitokaiseni yhteistyöhön. Ihan loppumatkasta molemmat nukahtivat reppuihin, vain herätäkseen autolle saavuttaessa. 

Paljon oli ihmisiä jalkautunut metsään tänään! Oli isompia joukkoja rinkkojen kanssa ja partiolaisporukkaa myös. Oli myös yksinäisiä juoksijoita, pariskuntia, perheitä ja kaveriporukoita. Minua jaksaa ilahduttaa se, että metsässä vielä tervehditään! Ei ihan jokainen vastaantulija, mutta erityisesti iäkkäämmät ihmiset tervehtivät. Itse olen melko ujo sanomaan 'hei' ensin, mutta vastaan aina. Mielelläni jäisin juttelemaankin! 


Kävelylenkin jälkeen käytiin Haltian luontokeskuksessa lounaalla, mikä oli hintaansa nähden hieman pettymys. Mutta rakennus on upea ja ensi kerralla täytyy tutustua myös näyttelyyn. Ostettiin myös kevään ensimmäiset jäätelöt (herkuton huhtikuu jatkuu kyllä)! 

Minä muljautin kävelyn lopulla jalkani, joten linkkaan täällä menemään. Johonkin on kadonnut myös tämän talouden kylmäspray, joten helpotusta en siitäkään saa. Toivokaamme, että on vain hetkellinen vaiva. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan