Uusi vaatekoko

Meillä siirryttiin jo 74 kokoisiin vaatteisiin. Konkretisoituu äidille lasten kasvaminen, kun joutuu ottamaan isommat vaatteet käyttöön. Tällä kertaa pääsi yllättämään koon vaihtuminen ja kaapissa ei ollutkaan valmiina vaatteita. Melko nopealla tahdilla ostinkin tytöille vaatekerrat tähän kokoon ja sen huomasi lompakosta. 

Itse ostan lapsille uutta sekä käytettyä, ihan markettikamaa ja edullista sekä joitain hieman kalliimpia.  Jonkin verran teen myös itse, tekisin enemmänkin jos olisi aikaa ja taitoa. Meillä kaikki vaatteet ovat tarkoitettu käyttöön, joten 70 euron hupparit jäävät kauppaan vaikka kivoja ovatkin. Arjessa vaatteet on kovassa kulutuksessa ja pesuun joutavat päivän käytön jälkeen. Käytettynä olen ostanut vaatteita tällä erää lähinnä Facebook kirpputoreilta, koska en ole mikään kirpputorihaukka, enkä jaksa kierrellä kirpputoreja. Olen myös myynyt paljon tyttöjen vanhoja vaatteita Facebookin kautta, näin olen rahoittanut uusien ostamista. 

Ajattelin, että meillä on jotenkin hurjan paljon vaatteita tytöille. Voin nimittäin myöntää hurahtaneeni ja ostelen välillä vähän liiankin huolettomasti. Onneksi joku herätti Facebookissa keskustelua lastenvaatteiden määrästä ja totesin, että melko kohtuudella meillä vaatteita vielä on. Monella tuntui olevan yhdelle lapselle saman verran tai jopa enemmän vaatteita. Mutta siltikin vietän ostosvapaata huhtikuuta - onneksi voi aina selailla nettikauppoja ja ihastella. 

Ajattelin uuden vaatekoon kunniaksi raottaa meidän likkojen vaatekaappia teillekin ja kuvailla tän hetken lemppari vaatteita. Kuvat on tylsästi otettu ilman malleja, koska heidän kuvaamisensa on omanlaisensa haaste. Yritän saada otettua myös käyttökuvia tulevaisuudessa. 


Paidat Mini Rodini koko 80/86
Housut Lindex koko 74


Paidat Gugguu koko 80
Housut Mainio koko 68/74


 Bodyt Lindex koko 74
Housut Citaf koko 74


Bodyt Mauri Kunnas koko 74 
Housut Mauri Kunnas koko 74


Mekot Mini Rodini koko 68/74
Legginssit Next


Mekot Next


Mekot Mainio koko 74/80

Tykkään käyttää tytöillä värikkäitä vaatteita ja usein heillä on melko samanlaiset vaatteet. Värien puolesta heille myös sopii paremmin kirkkaat värit sekä valkoinen - musta tai tummat värit eivät heidän hipiäänsä kovin hyvin istu. Pidän tyttömäisistä jutuista ja vaatteista, joten meillä on kaapissa paljon pinkkiä ja mekkoja. On meillä myös joitain poikien puolelta ostettuja ja unisex vaatteita, koska samapa se sukupuolella, kunhan vaate on söpö ja käytännöllinen. Kotona ollaan usein kotoisammissa vaatteissa ja sitten kun lähdetään johonkin, laitetaan myös vähän parempaa päälle. 

Seuraava operaatio olisi ommella tytöille kesäksi vaatteita. Mekkoja, legginssejä, huppareita ja jumpsuitit olisi ainakin tehtävien listalla. Kankaita minulla on iso kasa ja ainakin legginssejä sekä toppeja suunnittelin tekeväni useammat. 

7 kommenttia

  1. Voi kun olis ihana päästä kans ompelemaan, varsinkin nyt mulla on illat ihan ilman mitään tekemistä. Mutta kukkaron nyörit ei kyllä nyt veny siihen että lähtis kangaskaupoille, ei mitään ilmaista hommaa sekaan kun ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmaista ei ole ei! Oon onneksi kerännyt aikamoisen kangasvaraston tuonne odottamaan, kun vaan pääsis hommiin. Ei vaan ole vielä niin sujuvaa tuo ompelu, kun oon vähän noviisi :/ Mutta harjoitus tekee mestarin! Suunnitteilla on tehdä melkein kaikki tyttöjen kesäävaatteet itse.

      Poista
  2. Voi en kestä miten ihania vaatteita! Niin suloisia ja kivoja noi kaikki kankaat ja kuosit! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö! Lastenvaatteet on ihania <3 Nythän teilläkin on mainio syy shoppailla ;)

      Poista
    2. No niin on! Vaatteita on kyllä kertynyt jo aikamoiset pinot, mutta pakko niitä on silti hankkia vielä lisää.. :)

      Poista
  3. Kysymys; mistä kumpuaa tarve pukea kaksoset aina samoihin vaatteisiin? Onko se joku kaksosvanhemmuuden sisäpiirijuttu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, hyvä kysymys! Itsehän vannoin ennen tyttöjen syntymää, että en moiseen ryhtyisi, mutta toisin kävi. Luulen, että se tulee vähän vahingossakin. Ostaa automaattisesti kaikkea kaksi.. Ja onhan se suloista! Ainakin näin pienillä. Toivon, että isompana he itse valitsevat vähän erilaisia vaatteita ja nautin vielä kun saan pukea heitä samalla tavalla. Ehkä myös jollain tapaa haluaa korostaa tuota kaksosuutta, koska se on vaan niin hieno juttu.

      Mutta tiedän myös paljon kaksosperheitä, missä vältellään lasten pukemista samoihin vaatteisiin. Kai heillä ajatuksena on se, että lapsille kehittyisi vahvemmin omat identiteetit yms.

      Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.