Kymmenkuiset

Meidän neideillä tuli mittariin tällä viikolla jo kymmenen kuukautta. 


Viimeisen kuukauden aikana onkin ollut mieletöntä seurata neitokaisten kehitystä, tuntuu, että joka päivä opitaan jotain uutta. Menoa ja meininkiä meidän arjesta ei puutu ja voin myöntää, että iltaisin kun lapset saa nukkumaan, niin melkoisen on väsynyt tämä äiti. Mutta hetkeäkään en pois vaihtaisi, on tämä äitiys ihan minun juttuni. 

Meidän neiti A otti kymmenkuukautispäivän kunniaksi ensimmäiset askeleet. Niitä on treenailtu pitkin viikkoa, vielä ei kovin montaa askelta kerralla, mutta pikkuhiljaa. Neiti B ei vielä ole ilman tukea kävellyt, mutta tukea vasten sitäkin enemmän. Konttaaminen on melkoisen vauhdikasta molemmilla ja tukea vasten kävellään sujuvasti. Myös äitin tai isän kädestä pitäen osataan jo kävellä hienosti. Meidän neidit olisivat mielellään vaikka koko ajan jaloillaan ja nousevatkin aivan kaikkea vasten seisomaan. Ajoittain noustaan tuttipullo kädessä siitä samalla juoden - on se melkoista touhua. 

Viimeisen kuukauden aikana meillä on esimerkiksi opittu taputtamaan, mikä jaksaa ilahduttaa. Kun heille sanoo 'hienosti' alkavat molemmat neidit taputtaa ja samalla tulee usein nauru. Neitokaiset ovat myös selkeästi alkaneet enemmän reagoimaan omaan nimeensä. Myös esimerkiksi ei-sanan merkitys tuntuu olevan jokseenkin selvä, joskin usein se ei toimi toivotulla tavalla. Itse kyllä myöskin vierasta jatkuvaa ei-sanan viljelyä, joten en koe sen oppimisella olevan mitään kiirettä. Pään pudistelu ja nyökyttely ovat myös tällä hetkellä pinnalla - ei niinkään oikeassa tarkoituksessa kylläkään. Koko ajan huomaa myös ymmärryksen kasvun ja esimerkiksi maitoa neitokaiset osaavat jo 'pyytää'.

Lempipuuhaa tällä hetkellä on ulkoilu. Ulkona on ihana seikkailla ja tutkia. Melkoisen määrän hiekkaa ja ruohoa ovat meidän neidit jo ehtineet nauttia napaansa. Neiti B erityisesti rakastaa kiviä, mitä tunkee suuhunsa äidin silmän välttäessä. Neiti A puolestaan pitää enemmän ruohosta. Ulkona lempipuuhaa ehdottomasti on keinuminen, mikä kirvoittaa aina vallattoman naurun. Saatiin omaankin pihaan vauvakeinu, joten nyt voidaan keinua vaikka joka päivä. 
Seuraa heistä on toisilleen koko ajan enemmän ja enemmän. Siskon kanssa on parasta leikkiä, joskin riitaa tulee myös. Neiti B on erityisesti sellainen toisen kädestä tavaroiden viejä, mistä neiti A puolestaan hermostuu. Neiti A menettää hermonsa muutenkin helpommin ja on sisartaan temperamenttisempi. Neiti B puolestaan on hieman sisartaan omapäisempi ja seikkailunhaluisempi. Molemmat tytöistä ovat hyvin ulospäinsuuntautuneita, eivätkä juurikaan esimerkiksi vierasta. 


Ilmassa on ollut hieman eroahdistuksen tyyppistä (sekä äidillä että lapsilla). Ei aina, mutta usein tulee itku, kun äiti tai isä lähtee ovesta. Erityisesti tyttöjen ollessa väsyneitä, tulisi äidin olla näköpiirissä koko ajan. Kiukku iskee usein myös silloin, kun äiti tai isä tulee kotiin oltuaan pitempään pois - silloin syliin on päästävä heti, eikä kohta. 

Meillä tytöt syövät edelleen pääasiassa itse. Ruoka uppoaa yleensä hyvin, erityisesti aamu- ja iltapala. Päivän aikana syödään aamupala (noin klo 6-7), lounas (noin klo 10-11), päivällinen (noin klo 15-16) ja iltapala (klo 19 aikaan). Välipalaa syödään jos muistetaan lounaan ja päivällisen välillä, minkä lisäksi tytöt toki juovat maitoa useamman kerran päivässä. Yömaidoista luovuttiin muutama viikko sitten ja se on sujunut hyvin. Mitään inhokkeja ei ole tytöille tullut. Päivästä riippuen toiset ruoat maistuvat paremmin kuin toiset.Neiti A teki kymmenkuukautispäivän kunniaksi myös ensimmäiset hampaansa. Pientä kiukkua oli ilmassa ja sylinkaipuu oli selkeästi normaalia suurempi. Hampaita hoidetaan nyt harjaamalla ja tytöt saavat ainakin kerran päivässä Xylimax xylitol-pastillin (mikä on suurta herkkua). 

Ensimmäiset kengätkin on neideille ostettu, tällä hetkellä koko 21 on hyvä. Kasvua on vaikea arvioida pituuden ja painon suhteen, nimittäin seuraava neuvola meillä on vasta vuoden iässä. Vaatekokona meillä on käytössä 74-86 - vähän riippuen vaatteesta. 

Sellaiset tättähäärät meidän kymmenkuiset. 

Millaisia tyyppejä muualta löytyy? 

2 kommenttia

  1. Eikä, tää on ihan epäreilua etten oo päässy tutustuu näihin typyihin lähempää! Kesällä pitää treffata!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Mää en oo tavannut sitä teidän pientä vielä laisinkaan :I Kesällä toivottavasti treffataan! :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.