Manse kaipuu

sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Pidän monista Suomen kaupungeista, jokaisessa on oma viehätyksensä. Lempparikaupunkien listalla on ainakin ihana Helsinki, kotoinen Jyväskylä, kesäinen Hanko, Kuopio, Rovaniemi, Lappenranta ja jopa entinen inhokki Turku. On kuitenkin yksi ylitse muiden - nimittäin Tampere. 

Tampere. 

Isäni on kotoisin Tampereelta ja meillä on kesämökki noin 30 km Tampereen keskustasta. Lapsuuden parhaita muistoja onkin kerätty Tampereen kaduilla ja mökkimaisemissa. Särkänniemessä osaisin suunnistaa vaikka silmät kiinni ja tuttuja ovat Pyynikin raitit. Serkkuni asuvat Pispalassa, missä haaveilin joskus asuvani itseni (ehkä oikeasti vielä joskus?). Tampere on kaunis kesällä ja talvella, mutta erityisesti näin keväällä. 

Kesän suunnitelmissa on viettää paljon aikaa mökillä ja samalla seikkailla Tampereella. Ehkä jos aika ja raha sallii, vietetään joku yö jopa hotellissa kaupungin sykkeessä. Olen listaillut asioita, mitä tahtoisin Tampereella tehdä, kun sinne kesällä päästään.

1. Särkänniemi ja Koiramäki

Isämies ei ole koskaan käynyt huvipuistossa, joten Särkänniemi on ehdottomasti listalla. Ainakin Tornadoon täytyy tuo mies raahata ja Näsinneulan huipulle myös. Delfinaario oli myös omia lemppareitani ja vaikka tavallaan vastustinkin tuota eläinten sinne vangitsemista, nautin siellä käydessäni. Olisi ollut kiva myös lapsille luoda muistoja siellä. Mutta me luodaan niitä eläinmuistoja Koiramäellä, mikä ei ole lainkaan hullumpi vaihtoehto! 

2. Minetti jäätelöä 

Minetillä on älyttömän laaja jäätelömakuvalikoima ja tänä vuonna olisi aika kokeilla jotain uutta! Valinnanvaikeus saattaa iskeä, mutta voihan sitä käydä useampaan otteeseen..

3. Tallipiha ja suklaapuoti

Finlaysonin tehdasalueella sijaitseva Tallipiha on ihana! Pieniä putiikkeja ja ihana tunnelma. Aurinkoisena päivänä täydellinen retkikohde. Ja tuo suklaapuoti, ah. Varsinkin, kun nyt tajusin, että sieltä saattaisi löytyä myös lemppari mangokonvehtejani. 

4. Pikku Kakkosen puisto

Vielä meidän likat on vähän pieniä, mutta keinumassa täytyy ainakin käydä.

5. Pyynikki 

Näkötornilla täytyy käydä juomassa kahvit ja syömässä munkit. 

6. Pispala

Pitäähän siellä serkkujenkin luona vierailla ja samalla voi kierrellä ihanilla Pispalan kaduilla. 

7. Koskenranta

Keskustassa pitää talsia ja ainakin koskenrantaa kävellä. Ihan vaan olla ja ihmetellä, nauttia kaupungista.

Viime Tampereen reissulla tytöt oli ihan pieniä vielä! 
Ainakin Tammerfesteille meinattiin miehen kanssa suunnata kaksin, toivottavasti tämä toteutuukin. 

Hyviä ruokapaikkavinkkejä Tampereella otetaan vastaan! Erityisesti sellaisia, missä tuntisi olonsa tervetulleeksi noiden neitienkin kanssa.  2 kommenttia:

 1. Mäki oisin halunnu mennä Leevin kaa kattoo Leevi delfiinejä..
  Ps.terkut tampereen kupeesta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jännä, että vaikka kannatinkin tavallaan tuota delfinaarion sulkemista, niin kyllä se silti harmittaa :/ Ei näe ja koe tytöt sitä. Täytyy etsiä villejä tyyppejä!

   Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan