Mitä tarvittiin?

Pohdin aika tavalla tasan vuosi sitten lastentarvikehankintoja (täältä voit lukea siitä). Näin 10 kk jälkeen voin kertoa, mitä meillä oikeasti tarvittiin.

Sitterit päädyttiin ostamaan - Babybjörnin Balance soft valikoitui ergonomisuutensa vuoksi. Tämä oli hyvä ostos, meidän neidit viihtyivät sittereissä vallattoman hyvin. Niitä oli myös helppo liikutella paikasta toiseen ihan kotona ja ne kulkivat mukana myös mummolassa sekä mökillä. Toisen lapsen sai laskettua käsistä toista rauhoitellessa ja samalla heijattua sitteriä, jolloin pysyivät tyytyväisinä. Neitokaiset myös tykkäsivät nukkua pieniä unia sittereissä päivän aikana. Kamalan kauaa nämä eivät olleet käytössä, ehkä nelisen kuukautta.


 Sitterit jäivät käytöstä pikkuhiljaa sen vuoksi, että ostettiin Stokken Tripp Trappeihin newborn setit. Nämä olivat loisto-ostos! Tytöt viihtyivät hyvin korkeammalla, koska siitä näki paremmin. Esimerkiksi meidän vanhempien ruokailuhetkiä nämä rauhoittivat, koska tytöt saivat olla pöydässä seurana. Soseet meillä aloitettiin 4 kuukauden iässä, jolloin nämä toimivat kätevästi syöttötuoleina siinä vaiheessa. Myös ruoanlaitossa tytöt tykkäsivät olla apuna tuoleista käsin katsellen. 


Kantoreput ovat meillä olleet myös oiva ostos. Ostettiin ennen tyttöjen syntymää jo yksi Manduca, mitä alkuun käytettiin vuorotellen. Itselleni Manduca ei istunut, joten päädyttiin ostamaan toiseksi repuksi Tula. Se on ollut minulle istuvampi ja siinä on mukava kantaa. Ostettiin Tulaan myös vauvaosa, mutta se jäi melko vähälle käytölle. Kantoreppuja on käytetty paljon, ihan kotona ja reissussa. Nyt tyttösiä voi kantaa selän puolella ja ollaankin käyty esimerkiksi metsäretkellä kantoreppuillen. 

Imetystyyny oli meillä täysi turhake. Saatiin kaksikin ystävältä lainaan, mutta molemmat jäivät käyttämättä. 

Saatiin lainaan myös trikoinen kantoliina, mitä olisin kovasti halunnut käyttää, mutta en oppinut sen käyttöä koskaan. En sanoisi, että turhake, mutta meillä ei toiminut. 

Huomatkaa 'vähän väsynyt äiti'-tyyli
Tuttipulloista kehun Mam Anti-Colic tuttipulloja, mitä meillä on käytössä edelleen. Näistä tytöt ovat tykänneet juoda parhaiten, eikä pullo kerännyt ilmaa vatsaan. En myöskään kokenut, että nämä olisivat vaikuttaneet negatiivisesti imetykseen.

Leluja ei ostettu ennen tyttöjen syntymää, eikä olla montaa ostettu sen jälkeenkään. Saatuja on kertynyt tarpeeksi. Parhaita leluja meillä ovat olleet sellaiset, mistä kuuluu jotain ääntä - vaikka äidin hermoja välillä raastavatkin. Leikkimatto saatiin tyttöjen pikkuserkulta ja se oli hitti! Pitkään tytöt jaksoivat siinä makoilla, kunnes liikkuminen vei voiton. 


Myös hyppykeinu oli meillä käytössä paljon. Kun taas kertakäyttötuttipullot jäivät käyttämättä, kun niitä reissuun mukaan ostettiin. Tällä hetkellä kovassa käytössä on myös Brion kävelykärryt.

Onhan tuota tavaraa kertynyt, mutta loppujen lopuksi aika kohtuullisesti. Tällä hetkellä pohdin matkarattaiden ostamista - turhaa vai tarpeellista? 

Ja voihan vauvakuume, joka nousee kun katselee näitä kuvia. 

6 kommenttia

 1. Oi suloisuus näitä kuvia <3!


  Minä pidin myös kantoreppua miellä todella tarpeellisena, se oli niin ihanaa kantaa pientä ihan iholla kiinni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kantoreppu on kyllä ollut hyvä ostos! Tuota kantoliinaa toivon seuraavan kanssa oppivani käyttämään. Se olisi kotona jotenkin vielä kivampi kuin reppu :)

   Poista
 2. Meil on matkarattaat kovas käytössä, kaupunki reissuilla, ja nytki suomen reissulla mukana..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää oon miettinyt lähinnä, että jos ne veis vähän vähemmän tilaa takakontissa :D Mutta tuntuu nuo tuplamatkiksetkin olevan aika isoja..

   Poista
 3. Hei vau! Mä en tiennytkään, että tohon Stokken Tripp Trappiin saa tollasen Newborn-setin. Toi vaikuttais kyllä todella kätevältä. Täytyypä pistää harkintaan :) Aika paljon kaikkea saa kyllä vielä hommata, mutta oon niin onnessani että vaunut on nyt hankittu. Niissä oli kyllä sellanen pähkiminen, että meinas jo usko loppua :D

  Mä oon vähän mietiskellyt just Manducan ja Tulan kantoreppujen välillä, molemmat vaikuttais hyviltä mutta tulalla oli enemmän kaikkia ihania kuoseja niihin reppuihin. Millasia eroja niissä sun mielestä on? Olis kiva kuulla kokemuksia :)

  Ihania kuvia muuten! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Stokken baby set oli kyllä hyvä! Varsinkin keittiössä puuhatessa, niin lapsi oli samalla tasolla ja näki mitä tehdään. Siihen kuuluu myös sellain lelukaari, mihin sais viihdykkeenkin lapselle, mutta meillä ei tainnut olla ikinä käytössä.

   Manduca ei mulle vaan istunut, siinä jäi jotenkin nuo kantohihnat sillain, että hiersi tuolta kainaloiden takaata. Tulassa on vähän leveämmät ne kantohihnat ja pehmeämmät, joten se taas on istunut hyvin. Kannattaa testailla, jos on mahdollisuutta - on ilmeisesti ihan joku vuokraamokin, mistä vois lainailla ja testailla useampia. Mutta siis sitten taas tuo Tula ei istu meidän iskälle esimerkiksi ollenkaan, kun on niin paljon leveämmät hartiat (tai ehkä se on se syy).

   Ja kiitos, vauvakuume meinaa heräillä kun katselee näitä tyttöjen vauvakuvia :D

   Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.