Tiramisua aamiaiseksi

perjantai 20. toukokuuta 2016

Sairastuin taas alkuviikosta vatsatautiin - tämä oli toinen kerta tänä keväänä. Mielläni pitäisin taas kymmenen vuoden tauon tästä taudista. Onneksi isämies pystyi olemaan kotona, niin äiti sai oksentaa rauhassa. Ja onneksi tytöt eivät ole oksentaneet, vaikka vatsat ovat olleetkin vähän sekaisin. Taisin myös ensimmäistä kertaa nukkua erossa vauvoistani, kun päädyin nukkumaan sohvalla, että muut saisivat rauhassa nukkua.

Sohvalla maatessa ja toipuessa tuli katseltua sarjaa jos toistakin. Jossain vaiheessa ruudulla pyöri tiramisukakkua kokkaileva Sara La Fountain. Ai tiramisua, herkku minkä olemassaolon olin lähestulkoon onnistunut unohtamaan. Kehitin siinä toipuessani pienen pakkomielteen kyseisestä herkusta. Lienee sen valmistus jäänyt paitsioon sen alkoholia sisältävän koostumuksen vuoksi - isämies kun ei suostu syömään mitään, missä on alkoholia. Ei vaikka keittäisin alkoholin pois. Niinpä täytyi etsiä alkoholiton ohje, mikä ei ollut hullumpi sekään. 


Alkoholiton tiramisu
noin 4 hengelle

2 kananmunan keltuaista
1 kananmunan valkuainen
75 g sokeria
250 g mascarponejuustoa
ripaus suolaa
vajaa 200 g savoiard-keksejä
noin 1 dl vahvaa mustaa kahvia
noin 75 g maitosuklaata
tummaa kaakaojauhetta

Vaahdota valkuainen ja suola jämäkäksi vaahdoksi - pysyy kulhossa, kun käännät sen ylösalaisin. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, muutaman minuutin ajan siis. Vatkaa joukkoon mascarpone. Kääntele vielä joukkoon vaahdotettu valkuainen. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi. 

Kokoa tiramisu kulhoon - kasta keksit kahvissa nopeasti ja lado vuoan pohjalle. Lisää päälle kerros mascarponevaahtoa sekä suklaarouhetta. Tee toinen samanlainen kerros. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi (tai yön yli ja syö aamupalaksi, niin kuin itse tein). Koristele tiramisu ennen tarjoilua sihtaamalla päälle tummaa kaakaojauhetta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan