#myfirstsevenjobs

lauantai 13. elokuuta 2016

1. Mansikanpoimija

Äitini pikkuserkun tilalla Leppävirralla poimittiin reilun viikon verran marjoja ystäväni kanssa. Asuttiin mummoni ja ukkini luona tuo aika. Aikamoista hommaa oli ja taisin syödä liian paljon mansikoita, kun muistaakseni lopulta sairastuin flunssaan/mansikkakuumeeseen. 

2. WWF myyjä

Myin useanakin vuonna joulun alla WWF:n tuotteita ovelta ovelle - naapureille ja perhetutuille. Mitä enemmän myi, sitä enemmän sai taskurahaa ja itse valita pieniä tavaroita. 

3. Mainosten jakaja

Tätä jaksoin muutaman viikon. Lajittelu, lehtien raahaaminen ympäri kylää ja kerrostalojen portaiden nouseminen olivat 15-vuotiaalle minälleni liian raskasta hommaa. Ainakin korvaukseen nähden - nimittäin hitokseen riistopalkalla tätä ainakin tuolloin tehtiin.

4. Kerhonohjaaja ja isonen

Ainakin kokkikerhoa ja draamakerhoa ohjasin seurakunnalla. Isosena on tullut oltua useammalla leirillä useampana kesänä.

5. Päiväkotiapulainen

Kokkausta ja siivousta kuului tähän kesäpestiin. Kenties elämäni kamalin työpaikka, nimittäin pomoni oli totaalinen työpaikkakiusaaja. Olin silmätikkuna alusta asti, osittain varmaan siksi, että sain työn puhtaasi suhteilla. Mutta tuo mies teki muuten ihan mukavasta työstä helvettiä. Vieläkin melkein tulee itku silmään kun muistelen tuota kokemusta.

6. Tukihenkilö

Toimin useamman vuoden pientä kuukausittaista korvausta vastaan tukihenkilönä. 

7. Siivooja

Ystävän jalanjäljissä päädyin siivoamaan. Ainakin lähikauppaa ja yhtä katsastuskonttoria siivosin. Elävästi jäänyt mieleen auton öljyjen pesu pois lattiasta - lattia oli vielä niin kiero, että kaikki vesi kerääntyi aina samaan paikkaan, sellaiseen, missä ei ollut lattiakaivoa. Niitä vesiä sai joka kerta urakalla kauhoa kaivoon. 

--

Onpahan sitä tullut tehtyä kaikenlaista. Meillä on kannustettu aina tekemään töitä - jo pienenä saatiin 'palkkaa' kun kerättiin käpyjä pihamaalta. Myöhemmin tuli esimerkiksi tienattua lajittelemalla ja silppuamalla papereita äitin firmassa. Olen tehnyt töitä 14 vuotiaasta saakka käytännössä lähes koko ajan, mikä on opettanut paljon. Toivottavasti meidän tytöt oppivat myös tekemään töitä, ainakin pyritään antamaan hyvää esimerkkiä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan