Itsenäistä syömistä

Meillä olla sormiruokailtu jo pienestä pitäen ja tyttöjen taidot syömisen suhteen ovat aina olleet hyvät. Koko ajan kuitenkin huomaa, miten nuo taidot kehittyvät ja syömisestä tulee entistä itsenäisempää. Pääasiassa neidit syövät ruokansa itse, lukuunottamatta niitä päiviä, kun laiskottaa ja he suostuvat syömään ainoastaan syötettynä. Ajattelin jakaa meidän arkea helpottavat syömisvinkit teillekin - pieniä, mutta kivoja. 

Juomisen suhteen meillä arkea on helpottanut Emmastiinalta testiin saatu mehujehu. Pillimehuja meillä ei vielä juoda, mutta maitoa ja smoothieta menee tässä muodossa paljon. Aiemmin ei ole uskaltanut tytöille omaan käteen maitotetraa antaa, koska se on väistämättä ollut pitkin poikin. Mehujehu mahdollistaa sen, että lapset saavat itse juotua. Kotona harvemmin tulee pillimaitoja joutua (isämies on tosin innostunut mehujehun kautta tästä helppoudesta ja nykyään pillimeitoja menee kotona huomattavasti enemmän), mutta reissun päällä tämä on eri kätevä. Muistan, kun törmäsin mehujehuun ensi kertaa joskus vuosia sitten ja ajattelin, että siinäpä vasta loistokeksintö - samaa mieltä olen nyt, kun olen päässyt testaamaan in action!Kun haluaa hetken omaa rauhaa, että ehtii vaikka tyhjätä tiskikoneen, on meillä toimiva ratkaisu istuttaa neidit sohvalle ja antaa käteen oma pieni rusinarasia. Harjoittaa myös sorminäppäryyttä! 
Meillä kuluu arjessa myös paljon smoothieita. Tytöt saavat smoothien itse juotua ja tätä nykyä jopa useimmiten suhteellisen siististi. Tämän hetken lempparia on tuo suomalaisvalmisteinen Muuti. Reissussa äärimmäisen käteviä myös ovat puurot tuollaisessa samanmoisessa pussissa. 


Yhteistyössä Mammalandia ja Emmastiina
Mehujehu saatu bloginäkyvyyttä vastaan. 

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.