Ulkoiluvaateviidakko

torstai 3. marraskuuta 2016

Tämä myöhäinen syksy on vuodenaikana jotenkin äärimmäisen hankala lapsen pukeutumisen kannalta. Maanantaina on 9 astetta lämmintä ja tihuttaa vettä. Tiistaina taas on samanverran lämmintä, mutta tuulee kylmästi. Keskiviikkona puolestaan paistaa aurinko, mutta onkin vain 5 astetta. Torstaina on pilvistä ja 7 astetta. Perjantaina maata peittää kerros lunta ja on pakkasta pari astetta. Yritä siinä sitten lapsesi pukea niin, että ei palele, mutta ei ole hikikään päässä. Ja niin, että hänen on mukava olla ja touhuta. 

Jos johonkin äitiyden osa-alueeseen tarvitsisin opaskirjan, olisi se  nimenomaan välikausi- ja talvipukeutuminen. Ihan järjellä pääsee pitkälle, onneksi sitä jonkin verran löytyykin, mutta jonkinlainen opas olisi silti tarpeen. Olen tässä syksyn mittaan moneen otteeseen harmitellut sitä, että ei asuta tällä hetkellä Gambiassa. Ikuinen kesä olisi lasten vaatettamisen kannalta huomattavasti helpompaa -  ja halvempaa. Isämies kiroaa tyttöjen pukemista joka päivä, pohtien samalla miten tulee selviämään päiväkotiharjoittelusta keskellä talvea - raukka saattaa joutua pukemaan jokusen lapsen harjoittelunsa aikana. Onneksi meidän tytöt ovat suhteellisen reippaita pukemisen suhteen, eivätkä valita joutuessaan odottamaan puettuna siskoa.


Miten meillä sitten pukeudutaan?

Aloitin tämän syksyn varustelun jo keväällä ja tilasin tytöille Reiman kuorihaalarit sekä fleecehaalarit.  Talveksi taas ostin alesta Reiman toppahaalarit. Naiivisti ajattelin, että niillä pärjätään koko syksy ja talvi, eikä villahousuja kummempaa tarvitse enää ostella. Kuinka väärässä voikaan sitä äiti-ihminen olla.Syksyn tullen alkoi päiväkoti ja realisoitui tämä vaatteiden tarve. Kuravaatteet olivat ensimmäisenä ostoslistalla, mutta siinä piti pohtia, että ottaako fleecevuorella vai ilman - me ostettiin lopulta ilman. Kumisaappaatkin tuli ostettua, joskin ne eivät alkuunkaan pysy tyttärillä jalassa, joten käyttö on ollut melko vähäistä. Syksyn kengiksi valikoitui Eccon gore-tex kengät, mitkä ovat olleet hyvä valinta.

Pienellä alella tarttui matkaan myös Name Itin softshell haalarit, mitkä ovat olleet käytössä ihan loistavat! Name Itiltä meillä on myös ulkoiluhousut, sekä lähinnä kauppatakkina käytössä olevat softshell takit. Softshellhaalarit ovat olleet käytössä ensin ilman sen kummempia kerroksia ja nyttemmin merinovillaisen haalarin kanssa. Meillä tykätään enemmän näistä softshelleistä kuin kuorihaalarista fleecen kanssa. Lämpöisyydeltään ovat suunnilleen samaa luokkaa, mutta softshellissä on helpompi liikkua ja touhuta.


Menneellä viikolla on pohdittu talvivaatteiden esiin kaivamista. Olisiko jo aika toppavaatteiden, niin ei tarvitsisi pukea montaa kerrosta. Mutta tarkeneeko sitten talven pakkasilla, jos nyt jo ottaa toppavaatteet käyttöön. Ostettaisiinko vielä syksyn ja talven välille yksi haalari, jonkinlainen kevyttoppapuku kenties. 

Milloin teillä puetaan päälle toppavaatteet? 

-- 

Tarrat tuli myös arvottua! Voittajaksi valikoitui Minna ja hänelle lähti sähköpostia. Kiitos kaikille osallistuneille!

2 kommenttia:

  1. Huhuh. Ymmärrän tuskan! Pukeminen tuommoisilla säillä on oikeeta rakettitiedettä. Mulla on jonkin verran siitä kyllä kokemusta, sillä nämä monet vuodet tosiaan päiväkodissa töissä ovat opettaneet. Nyt ollaan itse säästytty tältä kaikelta tyystiin. Maanantaina päälle shortsit ja t-paita, tiistaina sama setti ja näin pois päin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi t-paita ja shortsit kuulostaa hyvältä! Seuraavan lapsen taaperotalvi vietetään kyllä jossain, missä ei ole lunta :D

      Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan