Bataatti-linssimuhennos

Me yritetään nykyään kotona vältellä punaista lihaa. Isämieskin tähän taipui, kun tuntuu, että hän saa lihasta vain vatsanväänteitä. Ei hän siitä koskaan kokonaan luopumaan tule, mutta vähennys riittää minulle. Useimpina päivinä kysyessäni, mitä isämies tahtoo seuraavana päivänä syödä, on vastaus 'ruokaa'. Eräänä päivänä hän yllätti ja vienosti vinkkasi, että josko tekisin kasvisruokaa.

Ja minähän tein!

Sopivan mausteista, pehmeän tulista. Makean suolaista ja lohdullista. Täydellistä alkutalven ruokaa, kun ulkona vihmoo vettä ja kynttilät lepattavat parvekkeella. 

Bataatti-linssimuhennos
noin 4 hengelle

voita
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
noin 1 rkl raastettua inkivääriä
noin 800 g bataattia
400 g tomaattimurskaa (esim. Mutti)
400 g kookosmaitoa
2 dl punaisia linssejä
1 dl vettä
loraus sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
chilijauhetta
garam masalaa
kurkumaa

Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli sekä bataatti. Huuhtele linssit huolellisesti.

Kuumenna kattilassa rasva. Kuullota sipulia, kunnes se on kirkasta. Lisää valkosipuli sekä inkivääri j paistele vielä hetki. Lisää joukkoon kuutioitu bataatti ja paistele muutama minuutti. Lisää kookosmaito ja tomaattimurska, keittele noin 10 minuuttia. Lisää linssit, vesi, sitruunamehu sekä mausteet. 

Anna hautua keskilämmöllä kunnes bataatti ja linssit ovat kypsiä - noin 20 minuuttia, riippuen linssien kypsymisajasta. Tarkista lopuksi mausteiden määrä ja lisää tarvittaessa - itse käytin mausteita aika ronskilla kädellä ja se toimi. 

Tarjoile sellaisenaan esimerkiksi tuoreen leivän kanssa. Itse leivoin kylkeen kauraista vuokaleipää, koska se on yksinkertaisuudessaan älyttömän hyvää. 

Isämies totesi siinä syödessään, että tätä voidaan tehdä toistekin.

--

Ohje on alunperin Eeva Kolun käsialaa, minun versiossani oli pieniä muutoksia. 

8 kommenttia

  1. Oon nyt tehnyt pari kertaa ja on ihan tosi herrrkullista! :d Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja sori, tän kommentin ei varmaan pitänyt tulla tähän kohtaan.. xD

      Poista
    2. Sama anonyymi edelleen täällä sekoilee! Siis piti sen kommentin tohon tulla. En tiiä. Samapa tuo! Pointti tuli kai selväksi. :P Tää univelkainen äiti sekoilee nykyään joka käänteessä niin mahtuuhan sitä kai yhdet sekoilut tänne kommenttikenttäänkin.

      Poista
    3. Kiva, että oot tykännyt! :) Tää on munkin tän hetken suurinta herkkua, erityisesti tuoreiden sämpylöiden kanssa <3

      Poista
  2. Olin sivuuttanut sitruunamehun kokonaan ja sitä ei jääkaapista löytynyt ennestään. Korvasin lorauksella omenamehua ja tuli todella hyvää! Tästä tulee meille vakio ruoka!

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.