Taaperot kaukomatkailee #1

perjantai 9. joulukuuta 2016

Matkalle valmistautuminen alkaa suunnittelemalla. 

Me lähdettiin liikkeelle siitä, että selviteltiin, mitä rokotteita tytöt tarvitsevat matkaa varten.  Täytettiin terveyskeskuksesta saatu rokotussuunnitelma ja hoitaja selvitteli puolestamme tarvittavat rokotteet. Käytiin sitten Diacorilla ottamassa rokotteet, kun terveyskeskuksessa ei ollut vapaita aikoja. Yksityisellä oli helppoa käydä rokottautumassa, kun rokotteet olivat valmiina kaapissa ja käveltiin vain sisään. Assistenttina meillä oli mukana neiti B:n kummitäti, joka leikitti toista lasta kun toista rokotettiin - helpotti huomattavasti äitin hommaa hän. 

Rokotteina matkaa varten tytöille annettiin A+B hepatiitti-, meningokokki- (eli rokote aivokalvontulehdusta vastaan) sekä keltakuumerokotteet. Lavantautirokotetta ei anneta alle kahden vuoden ikäisille, joten sitä tytöt ei vielä saaneet - vaikka se olisi Gambiaan muuten tarpeellinen.


Maitohappobakteereita tytöt saavat tablettina. Aloitettiin näiden antaminen päiväkodissa jyllänneen vatsatautiepidemian vuoksi jo lähes kuukautta aiemmin ja jatketaan matkan ajan. Maitohappobakteerit tasaavat suoliston toimintaa, mikä toivottavasti suojelee pahimmilta vatsanväänteiltä bakteerikannan muuttuessa. 

Malarialääkityksenä tytöillä on viime vuotiseen tapaan Lariam. Malarialta voi suojautua lääkkeiden lisäksi suojautumalla iltaisin hyttysiltä - sängyn päälle viritelty hyttysverkko, huoneen myrkytys sekä pitkähihaiset vaatteet suojaavat jo melko hyvin. Turistialueella ei Gambiassa kovin paljon hyttysiä ole, mutta me tullaan suuntaamaan osaksi aikaa sisämaahan, missä hyttysiäkin voi olla enemmän. Lapsille halusin malarialääkkeet ottaa, vaikka suojautua voi muutenkin - ikävä tauti se olisi sairastaa ja pienelle jopa vaarallinen. Itse en ole malarialääkkeitä syönyt lyhyemmillä reissuilla. 

Matkalle mukaan pakkaamme myös pienen lääkearsenaalin. Matkaan lähtee perus särkylääkkeet sekä vatsatauteja varten ripulilääkettä ja nestetasapainontasaajaa. Kortisonvoidetta sekä antihistamiineja pakataan mukaan myös. Aurinkovoiteet ja after sun-voide löytyvät laukusta perusvoiteiden lisäksi. Pieneen ensiapupakkaukseen pakataan laastareita, perussidetarpeita sekä desinfiointiainetta. 

4 kommenttia:

 1. Kivaa kun tuutte tänne! Sovitaan sitten treffit! Vaikka siihen maan ainoaan leikkipuistoon 😂😁 ainiin semmonen suihkutettava laastari on myös aika kätevää, jos tulee pieniä naarmuja. Meidän pieni on naarmuilla aina, mutta laastari ei pysy nanosekuntiakaan ennen kuin se kiskotaan pois 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sovitaan treffit ehdottomasti! :) Ja kiitos vinkistä, suihkutettava laastari menee ostoslistalle :)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Mun kommentti ei tainnut tulla perille :( ! Totesin vaan että luen mielelläni kaikki mahdolliset vinkit pienten kanssa Matkustamisesta Gambiaan! Meillä lähtö huhtikuussa silloin 7kk ikäisen poikavauvan kanssa

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan