Koko perheen sairaspäivä

torstai 26. tammikuuta 2017

Niinhän se selkäkipu sitten lopulta ajoi minut sairaslomalle. Oikeastaan se oli lopulta onni onnettomuudessa, nimittäin tytöt ovat vielä sen verran toipilaita myös, että mielelläni pidän heidät kotona. Joskin selkääni saisin varmaankin paremmin lepuutettua töissä kuin kotona kahden taaperon kanssa. Ilmeisesti minut kuitenkin luokitellaan turvallisuusriskiksi, kun ajoittain kipu vetää toisen jalan tunnottomaksi. 

Tänään ollaan kuitenkin erittäin poikkeuksellisesti vietetty sairaspäivää koko perheen voimin. Nimittäin myös isämies, joka ei ole koskaan sairaana, onnistui saamaan tytöiltä pienen flunssan ja päätti jäädä kotiin parantelemaan. Ei sairastaminen ole se kivoin tapa viettää päivää, mutta on kuitenkin kivaa olla pitkästä aikaa koko päivä perheen kesken. 

Nukuttiin aamulla yllättävän myöhään, noustiin vasta kahdeksan maissa. Puuhailtiin aamutoimia ja syötiin aamupalaa yhdessä koko perhe. Minä tein pullataikinan kohoamaan ja tytöt katselivat isämiehen kainalossa lastenohjelmia. Pullataikinan kohotessa rakenneltiin yhdessä vähän duploilla ja tytöt juoksivat kilpaa asuntoa ympäri kiljuen. Tuo taaperoiden sairastaminen poikkeaa niin kovin omasta tyylistäni - itse käperryn mielelläni sohvan nurkkaan teekupin kanssa, mutta noilta kahdelta ei virta lopu vaikka vähän flunssa vaivaisikin. 

Tällä kertaa leivoin pullat itsekseni enkä ottanut räkänokkaisia neitejä puuhaan mukaan. Neiti A kyllä kiipesi tuolille seuraamaan puuhailua sivusta - pitäähän se ottaa oppia pienestä pitäen. Lounaaksi syötiin isämiehen eväspitsaa ja tuoretta pullaa. Maistui yllättävän hyvin, varsinkin jälkimmäinen. Päiväunille tytöt kömpivät isämiehen kanssa, kun itse jäin katselemaan Greyn anatomiaa ja naputtelemaan tätä postausta. 


Loppuperheen herättyä leivottiin yhdessä tyttöjen kanssa grahamsämpylöitä ja tehtiin punajuurisosekeittoa. Suuremmin neideistä ei ollut apua kokkailuissa, kun leikit kiinnostivat tällä kertaa enemmän. Välipalan jälkeen lähdettiin koko perheen voimin kävelylle. Käveltiin (tai liukasteltiin) postiin hakemaan pari pakettia, joita olikin jo odotettu - niistä lisää myöhemmin. Minulle fysioterapeutti ehdotti kävelylenkkejä avuksi selän kuntouttamiseen, mutta ainakaan tänään selkä ei kävelystä tykännyt, vaan on ollut illan entistä kipeämpi. 

Kävelyretkessä meni yllättäen pidempi tovi kuin ajateltiin ja kotiin päästyämme olikin jo päivällisaika. Tytöt söivät aiemmin tehtyä punajuurikeittoa, joskin kovin hyvin se ei uponnut. Loppuillan tytöt leikkivätkin keskenään - vuorotellen naurettiin ja itkettiin. Lopulta leikit menivät niin rajuiksi, että ne oli pakko keskeyttää ja alettiin iltapuuhiin. Kylpyhetket ovat arjessa nykyään tyttöjen lemppareita ja  useimmiten alkaa kiukuttaa kun sieltä pitäisi nousta pois, tämä ilta ei ollut poikkeus. Kylvyn jälkeen iltapalaksi syötiin tuoreita sämpylöitä ja hedelmiä. Sitten vielä hetki leikittiin ja luettiin kirjoja. Hampaitten pesun kautta neitokaiset kömpivät isämiehen kanssa sänkyyn ja minä jäin siivoilemaan. Kun lelut oli kerätty pois ja tiskikone saatu hurisemaan, istahdin alas kirjoittelemaan tätä loppuun. Vielä tuolta makuuhuoneesta kuuluu neitien ääniä, joskin vaimenemaan päin.Kohta painan enteriä ja julkaisen tämän. Sitten istahdan sohvannurkkaan pop corn -kulhon kanssa ja tuijota pari jaksoa Greyn anatomiaa ennen nukkumaanmenoa. Melkoisen mukava arkipäivä tänään.

Millainen päivä teillä oli tänään?--

Seuraathan meitä jo Facebookissa ja Instagramissa

Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan