Nyhtökaurabataatit

Kun kotiuduttiin lauantaina aamulla kuuden aikaan, en odottanut päivältä kovin kummoisia - pyykinpesua ja kiukkuisia väsyneitä lapsia lähinnä. Suuntasin aamusta kuitenkin kauppaan, kun kaapit ammottivat loman jälkeen tyhjyyttään. Siellä rauhassa ostoksia tehdessäni (yksin vieläpä!) päiväkin lähti mukavasti käyntiin. Vaikka kello oli jo yli kahdeksan, niin nyhtökauralaarikin oli täynnä ja sain vihdoin pari pakettia kokeiluun. 


Nyhtökaurabataatit
2-4 hengelle

2 bataattia (noin 1,5 kg)
1 pkt maustamatonta nyhtökauraa
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
suolaa
pippuria
garam masalaa
400 g tomaattimurskaa
200 g fetajuustoa
200 g juustoraastetta

Pese bataatit huolellisesti. Halkaise ja leikkaa myös pyöreästä pohjasta viilto pois, jotta bataatti pysyy paremmin pystyssä. Pistele bataattiin reikiä ja voitele leikkuupinta öljyllä. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 45-60 minuuttia, riippuen bataatin koosta.

Silppua sipulit ja valkosipulit. Kuullota sipulia reilussa öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää joukkoon nyhtökaura (itse pilkoin nyhtistä hieman veitsellä, ettei jäänyt kovin isoja paloja) ja paistele hetki. Lisää valkosipuli sekä mausteet ja lopuksi tomaattimurska. Anna porista hetki, niin että nyhtökaura imee tomaattimurskasta nestettä. Nosta pois liedeltä ja murustele joukkoon fetajuusto. 

Koverra bataateista sisustaa pois ja sekoita se nyhtökauratäytteeseen. Lusikoi täytettä bataatinkuoriin ja päälle juustoraastetta. Paista uunissa kunnes juusto on saanut kauniin värin. 

Tarjoile seurana esimerkiksi couscoussalaattia. Meidän salaatissa oli maustetun couscousin lisäksi vain tomaattia, kurkkua ja mozzarellaa. 



Itse ihastuin tämän perusteella nyhtökauraan kovasti ja isämieskin tykkäsi. Tytöt myös söivät hyvällä halulla, kuten mitä tahansa ruokaa. Meidän perheen lihan vähennys on alkanut lupaavasti ja toivottavasti tulee jatkumaankin!


Mitä herkkuja te olette nyhtökaurasta tehneet?


--


Seuraathan meitä jo Facebookissa ja Instagramissa



Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut

2 kommenttia

  1. Hei, mekin koitimme nyhtökauraa nyt viikonloppuna! Ihan superhyvät nyhtökaura-pitaleivät tehtiin. Tämäkin resepti kuulostaa hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitaleivät kuulostaa hyvältä! Täytyy joku kerta tehdä :) Nämä bataatit olivat kyllä 10/10 :D

      Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.