Suklaapiirakka kookostoscalla

lauantai 28. tammikuuta 2017

Nyt tuli niin överiherkku, että vähän hirvittää. Tuhtia, makeaa ja maistuvaa - täydellistä ystävien kanssa jaettavaksi teekupposen äärellä.


Suklaapiirakka kookostoscalla

175 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1,5 dl tummaa kaakaojauhetta
ripaus suolaa
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl vaaleaa siirappia
100 g tummaa suklaata sulatettuna

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kananmunat yksitellen vatkaten. Lisää taikinaan siirappi sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi sulatettu suklaa ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (noin 28 cm). Paista piirakkaa noin 30 minuuttia uunin keskitasolla. Piiras jää mutakakkumaiseksi, eli ei kannata paistaa liian kypsäksi. 

Kookostosca

75 g voita
1,5 dl vaaleaa siirappia
0,75 dl kermaa
3 dl sokeria
200g kookoshiutaleita

Sulata voi, siirappi, kerma ja sokeri kattilassa. Anna seoksen kiehua noin 5 minuuttia - varo polttamasta pohjaan! Lisää viimeiseksi kookoshiutaleet ja kiehauta. Levitä toscakerros varovasti piiraan päälle. Esimerkiksi lusikallinen kerrallaan levittäen - kakku on sen verran pehmeä, että pinta muuten rikkoutuu. Paista vielä noin 10 minuuttia, kunnes kuorrutus on saanut kauniin värin. 

Keitä kaveriksi kupponen teetä, istahda alas ja nauti! 


--

Seuraathan meitä jo Facebookissa ja Instagramissa

Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut

2 kommenttia:

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan