Äidin aamupalahetki

On näitä aamuja, kun vien tytöt hoitoon ja edessä on päivä yksin. Nämä vapaapäivieni aamut ovat tavallaan vaikeita, koska mielelläni viettäisin vapaani tyttöjen kanssa touhuten, mutta toisaalta ne ovat tärkeäksi muodostunutta omaa aikaa. Useimpina tällaisina aamuina tytöt syövät aamupalan kotona ja hoidetaan aamutoimet suht rauhassa. Päiväkotiin vien tytöt noin 8.30, jotta he ehtivät kunnolla ulkoilla - välillä venyy myöhemmäksi ja se ei haittaa yhtään sekään. Itse en syö aamupalaa ennen tyttöjen vientiä, juon vain ison kupillisen teetä, jotta herään kunnolla. 

Oman aamupalani jätän suosiolla myöhemmäksi. Meidän suursyömäri neidit syövät viikonloppuaamuisin parhaimmillaan kolme aamupalaa - ensin omansa, sitten äidin ja lopulta myös isän kanssa. He kun juoksevat pöytään istumaan ruoan toivossa, jos joku sattuu keittiöön astumaan - kuin parhaimmatkin nälkälapset. Niinpä syön mielelläni oman aamupalani rauhassa kun tytöt ovat jo hoidossa - saan nauttia herkuistani itsekseni. 

Joinain aamuina en jaksa panostaa aamupalaani juurikaan, mutta toisina herkuttelen. Jogurttia, granolaa ja hedelmiä on melko perinteinen aamupala. Silloin tällöin puuroa erilaisilla lisukkeilla ja usein myös ihan vain leipää. Joskus kun oikein innostun, niin sekoittelen itselleni jo illalla aamupalan valmiiksi - nimittäin tuorepuurot ovat päässeet myös omalle aamupalalistalleni.


Tämän herkullisen tuorepuuron bongasin My Exploration blogista ja pienin variaatioin tästä taitaa tulla vakiovieras aamupalapöytään.


Sitruksinen tuorepuuro


2,5 dl kaurahiutaleita

1 dl kauramaitoa
2 dl kreikkalaista jogurttia
1 appelsiini
1 veriappelsiini
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kookoshiutaleita
agavesiirappia

Kuori appelsiinit puukolla niin, että hedelmäliha tulee näkyviin ja pilko pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja peitä kelmulla. Anna tekeytyä jääkaapissa aamuun.


Päälle voi laittaa esimerkiksi pekaanipähkinöitä, veriappelsiinia sekä kookoshiutaleita. Nam. 




--

Seuraathan meitä jo Facebookissa ja Instagramissa

Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut

4 kommenttia

  1. Nam, täytys itekin rohkastua kokeilemaan tuorepuuroja! Kiva tää uusi fontti, selkeämpi lukea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa! Itsellänikin meni tovi ennen kuin rohkaistuin, harmittaa kun meni monta hetkeä hukkaan jahkailun takia :D Ja kiva jos toimii muutokset, selkeyttä hainkin :)

      Poista
  2. Ihanalta kuulostaa, niin rauhallinen aamupalahetki kuin tuo itse aamupalakin! Itsekin tykkään tuorepuuroista, ne on niin käteviä kun voi tehdä illalla ja aamulla onkin sitten valmis aamiainen odottamassa :) Yleensä jumitan parissa samassa variaatiossa, pitäisi ehkä laajentaa ja kokeilla seuraavaksi vaikka tätä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamupalahetket on kyllä kultaa :) Mää oon nyt innostunut taas tuorepuuroista, tämä oli kyllä hyvä!

      Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.