Kuulumisia flunssaviikolta ja muutama kotihoitovinkki

Meillä on sairastettu pitkään ja hartaasti viime viikkoina. Kuukausi sitten alkanut flunssa ei ole ottanut taittuakseen, vaan nuha ja yskä on vaivannut. Isämies on tapansa mukaan säästynyt, mutta minä ja tytöt ollaan vuoroteltu. Viime viikolla nousi lopulta neideille kuumekin.

Maanantaina tytöt olivat pois hoidosta - neiti B isänsä kanssa kotipäivää viettäen ja minä neiti A:n kanssa sairaalassa tutkimuksissa (ei liittynyt flunssaan sinänsä kylläkään). Tiistaina kokeiltiin päiväkotia, kun tyttöjen yleisvointi oli hyvä ja päivä olikin mennyt hyvin. Illalla nousi kuitenkin kuume ja sitä jatkuikin loppuviikon. Keskiviikko pärjättiin kotona, mutta torstaina iltapäivästä suunnattiin päivystykseen. Neljä tuntia myöhemmin kotiuduttiin lääkkeiden kera ja saatiin myös kehoitus palata herkästi, jos tauti pahenisi. Kuumeen lisäksi tytöillä on ollut yskää ja hengenahdistusta. 

Koko ajan tytöt ovat olleen suhteellisen pirteitä. Jaksaneet leikkiä ja touhuta, minkä lisäksi ruoka on maistunut hyvin. Hieman normaalia enemmän he ovat viihtyneet kainalossa lastenohjelmia katsoen ja kirjoja lukien, mutta muuten ei olisi päiväsaikaan edes flunssaa huomannut. Yöt ovatkin olleet ihan oma lukunsa - yskä pahenee makuulla ja nukkuminen on ollut haastavaa. Perjantaina itse lähdin yöksi töihin ja isämies viestitteli yöllä useampaan otteeseen väliaikatietoja - neiti B:lle nousi yöllä kova kuume ja yö oli muutenkin kovin levoton. Niinpä aamulla isämies ja neiti suuntasivat taas lääkärin pakeille, kun minä jäin toisen neitokaisen kanssa kotiin. 

Mitään sen kummempaa diagnoosia tytöt eivät ole saaneet, flunssaa vaan. Pikkuhiljaa alkaa onneksi elämä voittaa ja toiveissa on, että tuleva yö olisi jo hieman levollisempi. Onni on ihana työnantaja ja esimies, jotka mahdollistavat sen, että minäkin voin jäädä kotiin neitien sairastaessa. Karattiin jo mummolaan hiihtoloman viettoon, vaikka ajatuksena oli ajella vasta maanantaina. 

Saatiin lääkäristä kotihoito-ohjeita kuumeisen lapsen suhteen, mitkä olivat hyvin yleispäteviä ohjeita. Jaan ne teillekin muutaman hyväksi havaitun oman keinon lisäksi.

Lääkärin ohjeistus;

- kevyt vaatetus
- viileä huoneilma
- runsaasti nesteitä

Kuumeinen lapsi voi leikkiä ja touhuta jaksamisensa mukaan, mutta turhaa rasitusta kannattaa vältellä. Päiväunet ulkona tai kauppareissu rattaissa oikein vaatetettuna ei ole haitallista. Tarvittaessa kuumetta alentavaa lääkettä, esimerkiksi Panadolia. 

Meillä tytöt ovat touhunneet pari päivää melkein pelkissä vaipoissa. Ei olla ulkoiltu koko viikolla, vaikka esimerkiksi vaunukävely olisi voinut tehdä hyvää sekä äidille että lapsille. Nukkumista ollaan yritetty helpottaa korottamalla pääpuolta ja laittamalla sipulia sängynpäätyyn avaamaan hengitysteitä. Lisäksi ollaan iltaisin juotu lämmintä hunajamaitoa, mikä meidän tytöillä tuntuu rauhoittavan ja irrottavan limaa. Isämies on öisin viilentänyt pahimmissa kuumepiikeissä tyttöjä kylmällä märällä harsolla painellen ja ollaanpa joku hetki hengailtu parvekkeella viileässä, jotta pahin kuume on laskenut. Kirjoittelin syksyllä (silloinkin flunssan kourissa oltiin) meidän perheen täsmävinkkejä flunssan kotihoitoon - tsekkaa ne tästä.


Kuvat ovat kännyräpsyjä, poimintoja Instagramista meidän flunssaviikolta.

Toivotaan, että alkaa flunssa jo taittumaan ja saataisiin nauttia lomasta mummolassa. Isämiehen suunnitelmissa oli nukkua ja saunoa. Itse ajattelin tavata mahdollisimman paljon ystäviä ja ehkä raahata isämiehen elokuviin. Tytöt puolestaan taitavat nauttia täysillä mummon ja vaarin leikittämisestä - ehkä haaveilevat myös pulkkamäestä, mitä heille hieman lupailin. Sellaista rentoa lomaviikkoa toivoen siis.

Vietetäänkö teillä hiihtolomaa? 

--

Seuraathan meitä jo Facebookissa ja Instagramissa

Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut

2 kommenttia

 1. Voih, paranemista teille!
  Täällä hiihtolomaviikko on ensi viikolla, ei tosin näy meidän arjessa juurikaan, mies on töissä, ja me puuhaillaan samaa kuin muulloinkin, paitsi että kerhot on hiihtolomatauolla :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi pikkuhiljaa alkaa näyttämään paremmalta tuo tyttöjen vointi :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.