Tämän hetken lempipuuhailut

Konkreettiset leikit tulevat koko ajan enemmän ja enemmän osaksi arkeamme. On mieletönta seurata kehitystä tässäkin suhteessa, välillä tuntuu että joka päivä tulee uusia juttuja leikkehin mukaan. Päiväkodista tytöt ovat selkeästi oppineet leikkimisen taitoja  - ajoittain he leikkivät jopa keskenään. Yhdessä leikkiminen on usein takaa-ajoa tai piilosleikkiä. Myös taaperokärryjä he työntävät yhdessä, vilkuttaen mennessään. Enemmän tytöt kuitenkin leikkivät rinnakkaisleikkejä tapellen leluista siinä sivussa.

Tämän hetken lempipuuhia ovat ehdottomasti kaikenlainen muovailu sekä piirtäminen. Ollaan tehty joitain kertoja taikataikinaa sekä lisäksi muovaillaan ihan muovailuvahalla. Tytöt tykkäävät, että äiti on puuhassa mukana, kun taas äiti välillä yrittää ostaa itselleen esimerkiksi rauhallista ruoanlaittoaikaa istuttamalla neidit pöydän ääreen. 
Legoilla tytöt tykkäävät leikkiä myös ja se on muodostunut erityisesti isän ja tyttöjen yhteiseksi puuhaksi. Duploja on kertynyt jo melkoinen kasa, joten niitä säilytetään laatikossa, joka otetaan esille vain aikuisen kanssa ja leikkien jälkeen siivotaan pois. Myös leikkikeittiöllä ja leikkiruoalla tytöt leikkivät mielellään. Erityisesti leikki ruokien kanssa sujui, kun tytöillä oli vuoden heitä vanhempi ystävä leikkikaverina - hän sai jollain tapaa ohjattua leikkiä, joten neiti A viihtyi pitkään mukana. Sannas.fi lastentarvikekaupasta kotiutunut pomppupupu on ollut tulostaan asti hitti. Tytöt eivät edelleenkään pääse pupulla eteenpäin, mutta jaksavat pomputtaa paikallaan pitkään. Myös ikuisuuslainassa naapurista oleva Ikean leikkitunneli on kestohitti. Tunneli kaivetaan säilöstä sängyn alta, kun sillä halutaan leikkiä. 


Kirjoja meillä luetaan paljon. Tytöt lukevat itsenäisesti joitain, mutta useimpia tuodaan äidille luettavaksi. Erityisiä hittejä tällä hetkellä ovat luukkukirjat, joita saa lukea vain äidin kanssa, sekä kirjat, joissa on kosketeltavaa tai kuunneltavaa. Yhdessä lukiessa kirjoista bongaillaan erilaisia asioita ja nimetään niitä, kuten kukkia ja eläimiä. 

Tytöt jaksavat nykyään jo hetken keskittyä myös lastenohjelmiin. Pikku kakkosta meillä katsotaankin yleensä arkena kun odotellaan isämiestä kotiin. Kovin pitkää tovia tytöt eivät malta istua aloillaan, mutta samalla tanssien tai pomppupupulla pomppien voi telkkaria myös seurata. Pikku kakkosessa on onneksi paljon musiikkia, mistä tytöt tykkäävät kovasti. 


Uusimpana lempipuuhana pakko vielä mainita leipominen. Olen vihdoin alkanut ottaa tyttöjä puuhaan mukaan ja ai että se onkin kivaa! Tappeluun sekä itkuun meidän leipomiskerrat väistämättä loppuvat, koska jossain vaiheessa loppuu tekeminen ja se harmittaa. Riita syntyy puolestaan siitä, että heitä on kaksi ja puuhat täytyy jakaa. Mutta mukavia hetkiä nuo leipomishetket ovat silti ja niitä aion jatkossakin vaalia. 

Mitä teidän taaperot leikkii?

Ps. Muista hyödyntää edellisen postauksen ByPinja alekoodia! Se on vielä voimassa tänään ja huomenna.

Pomppupupu saatu.


--

Seuraathan meitä jo Facebookissa ja Instagramissa

Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut

2 kommenttia

  1. Leipominen ja ruoanlaitto aiheuttaa täälläkin kyyneliä loppuessaan :D Mutta silti se on tyypistä ihan lemppareinta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on hauska, miten ensin ovat superinnoissaan ja sitten tulee itku kun se loppuu :D Ikävä todellisuus - kaikki kiva loppuu aikanaan..

      Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.