Afrohiustenhoitoa

Yhteistyössä Mammalandia ja Lush

Minulta on useampaan otteeseen pyydetty katsausta meidän tyttöjen hiustenhoitoon ja vihdoin sain asiakseni tarttua aiheeseen.

Afrohiustenhoito ei ole monimutkaista, mutta on siinä enemmän kiemuroita kuin suomalaisen hiuksen hoidossa. Perustavanlaatuisin ero lienee se, että afro tarvitsee runsaasti enemmän kosteutusta - varsinkin täällä pohjolassa ja etenkin talvisin. Joulun aikaan Gambiassa huomasin itse konkreettisesti sen eron, kun tyttöjen hiukset olivat loman ajan vallattoman paljon paremmassa kunnossa kostean ilmanalan vuoksi. 

Meillä on käytössä tytöillä (ja isämiehellä) tällainen arsenaali hiustenhoitotuotteita;


Lushin avocado co-wash on uusin tuote arsenaalissa ja aivan loistava! Afrohiusta ei ole suositeltavaa pestä shampoolla kovin usein, mutta välillä sekin on tarpeen. Inkuton shampoo toimii tyttöjen hiuksiin älyttömän hyvin, mutta on myös hiukan kuivattavaa. Sitä käytämme pesuun noin kerran kuussa tai vielä harvemmin. Lushin co-wash ei puolestaan kuivata hiuksia ollenkaan, koska se käytännössä sisältää 1/4 shampoota ja 3/4 hoitoainetta - tätä käytämme hiusten pesuun noin kerran kahdessa viikossa tai tarpeen mukaan kerran viikossa. Muutoin hiukset pestään vain vedellä. Isämies on vallattoman ihastunut tuohon co-washiin ja itsekin käytän sitä noin joka kolmannella pesulla, hiukset jäävät pesun jälkeen huomattavasti pehmeämmiksi, mutta kuitenkin puhtaiksi.

Lempikosteuttajani tyttöjen hiuksiin tällä hetkellä on arganöljy. Käytän sitä ihan sellaisenaan ja lisäksi meillä on suihkepullossa valmiina seosta, jossa on noin 2/3 vettä ja 1/3 arganöljyä. Sitä suihkin tyttöjen hiuksiin aamuisin, jos hiukset tuntuvat kuivilta. Kookosöljy toimii myös hyvin kosteuttajana. Sitä käytämme ajoittain - kesällä lähes päivittäin, mutta talvella vähemmän. Öljyä voi lisätä kuivaan tukkaan tai suihkun jälkeen kosteaan tukkaan. Jos tytöt tykkäisivät saunoa, läträisin öljyä tukkaan ennen saunaa ja antaisin olla huivin alla saunan ajan. Öljyjä lisätään hiuksiin myös aamuisin sellaisenaan, jos hius tuntuu kovin kuivalta. Myös hiuksenlaiton ja harjauksen yhteydessä lisätään hiuksiin öljyä. 

Inkuton hair food ja Lushin r&b hairmoisturiser toimivat kiharoiden boostaajina sekä kosteuttajana. Niitä läträän tukkaan suihkun jälkeen, kun se on vielä kostea. Meillä tyttöjen hiukset ovat usein auki, koska he eivät kovin innostu hiustenlaitosta, joten afro kaipaa jotain näyttääkseen hyvältä. Molemmat näistä tuotteista tukevat kiharaa ja se jaksaa pysyä parempana pitempään. Tosin näin talvella kaunis kiharapilvi on mennyttä heti kun vetää pipon päähän.

Tällä hetkellä tyttöjen hiukset ovat useimmiten vapaana valloillaan, mutta välillä myös kiinni. Pikkuhiljaa hiuksen pituus alkaisi riittää lettiinkin, mutta vielä ei neitien kärsivällisyys riitä paikalla pysymiseen. Neiti B antaa sisartaan paremmin hiuksiaan näprätä ja hänelle olemme jo harjoitelleen myös lettien tekoa. Ideaali olisi, että hiuksen saisi päiviksi kiinni, varsinkin päiväkotiin. En ole kuitenkaan ottanut asiasta mitään stressiä, vaan mennään tyttöjen tahtiin. Itse odotan jo kovasti sitä, että pääsen taiteilemaan tytöille lettejä ja selailen usein inspiraatiota Instagramista ja muualta netistä. 

Mitä luottotuotteita teillä on hiustenhoidossa? Onko muuten vinkkejä letitysjuttuihin - se on vielä itselleni melko vieras kenttä?

Lushin tuotteet saatu bloginäkyvyyttä vastaan yhteistyössä Lushin ja Mammalandian kanssa.

--

Seuraathan meitä jo Facebookissa ja Instagramissa


Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.