Arki ja some

Mammalandian helmikuun yhteistyöpostauksen aiheena oli sosiaalinen media osana arkea. 

--

Meillä sometetaan aika paljon. Isämies kulkee suurimman osan päivästä puhelin kourassa ja harvoin omanikaan on kovin kaukana. Isämies käyttää puhelintaan pitääkseen yhteyttä Gambian perheeseen ja viettää myös suhteellisen paljon aikaa Facebookissa sekä uutisia lukien ja videoita katsellen. Itse seuraan välillä aktiivisemmin ja välillä vähemmän Facebookin muutamaan ryhmää sekä erinäisiä WhatsApp keskusteluja. Instagramia päivitän toisinaan monta kertaa päivässä ja toisinaan on useamman päivän tauko - seurailen sitä kyllä aktiivisesti päivittäin. 

En kuitenkaan koe, että meidän puhelimissa roikkuminen olisi pois lapsilta. He saavat nimittäin ensisijaisesti huomion. Ensin kuunnellaan lapsen asia ja sitten vastataan tulleeseen viestiin. Tyttöjen kanssa leikitään ja luetaan ja ollaan vaan - some saattaa kulkea siinä rinnalla esimerkiksi siten, että otan valokuvia Instagramiin, mutta se ei vaikuta touhuihin. Itse myös usein unohdan puhelimen johonkin lojumaan kotona ollessani ja kaivan sen esiin vasta neitien mentyä nukkumaan. Tietokonetta en itse avaa neitien hereillä ollessa juuri koskaan ja isämieskin vain koulutehtäviä varten. Tablettikin meiltä löytyy, mutta se ei ole kovin aktiivisessa käytössä - tytöt lähinnä katselevat siitä joskus videoita. 

Itseni on helppo keskittää aktiivisempi somessa roikkuminen niihin öihin kun ole töissä. Blogia päivittelen yövuoroissa ja kirjoittelen talteen tekstejä sekä ajatuksia. Facebookin kirpparit ehtii viiden yövuoron aikana selata useampaan kertaan ja lueskella ryhmistä mielenkiintoisia keskusteluja. 

Myönnän kuitenkin olevani sitä ärsyttävää ihmisryhmää, joka näprää puhelintaan liian usein. Saatan huomaamattani selailla puhelinta esimerkiksi silloin kun olen ystävien kanssa - tilanne, jossa puhelimen voisi unohtaa laukun pohjalle. Olen myös huomannut, että talvella tulee puhelinta selailtua paljon enemmän. Odotankin jo kesää ja sitä, kun puhelimen voi unohtaa rantakassin pohjalle ja keskittyä olennaiseen. 

Millainen somekulttuuri teidän perheessä on?

Meillä on tiedossa ihana vapaa viikonloppu perheen kesken ja blogi saa levätä sen ajan. Muistakaa käydä osallistumassa arvontaan - vielä viikonloppu aikaa!


--

Seuraathan meitä jo Facebookissa ja Instagramissa

Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut

2 kommenttia

  1. Meillä katsotaan kyllä kännykkää (instagram, FB, blogger) monta kertaa päivässä. Olen vähän sitä mieltä että koko some on tulevaisuutta, eikä sitä pitäisi mitenkään piilotella lapsilta. Toki lapsille pitää antaa ensisijaisesti huomiota, kuten kirjoititkin. Ja blogia en juuri koskaan päivitä päivisin, vaan kirjoitan kaikki postaukset lasten mentyä nukkumaan.. Näin meillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No samaa ajattelen minä :) Vaikea sitä on pitää kokonaan piilossa ja toisaalta ei ehkä tarvitsekaan - kunhan lapset pysyy ykkösenä :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.