Fetasarvet


Fetasarvet
16 kpl

2 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
6 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
2 rkl sokeria
1 tl suolaa

300 g fetajuustoa 
(esimerkiksi Apetina Feta snack aurinkokuivattu tomaatti)

Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää öljy reilusti lämpimän veden joukkoon ja sekoita kuivien aineiden kanssa. Vaivaa taikinaa hyvin kunnes tasaista ja anna kohota kaksinkertaiseksi. 

Jaa taikina kahteen osaan. Tee taikinasta pallo ja kaulitse pyöreäksi levyksi. Jaa levy veitsellä ensin neljään osaan ja sitten jokainen osa vielä kahtia - eli yhteensä 8 osaan. Murskaa fetajuusto haarukalla ja annostele kaulitsemasi taikinan ulkosyrjälle. Rullaa sarvet ja nosta pellille. Kohota vielä noin 15 minuuttia. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes ovat saaneet kauniin värin.

Suosittelen käyttämään fetana jotain tuollaista öljyssä marinoitua fetaa - omasta mielestäni tuo aurinkokuivattu tomaatti tuo pikantin lisän. Valutan suurimman osan öljystä pois ennen fetajuuston murskaamista.


Iltapalaksi on kiva tehdä välillä jotain normaalista poikkeavaa. Aika usein teenkin suolaista piirakkaa, mistä riittää pariksi illaksi. Tytöt syövät pääasiassa iltaisin puuroa tai jogurttia ja nämä spesiaalimmat ovat isämiehen ja minun herkkua. 

Vapaiden kunniaksi uunissa on tulossa jo aamupalaksi ohrapuuroa - saa hautua koko yön, niin aamulla päästään herkuttelemaan.

Millaisia iltapaloja teillä syödään? 

--

Seuraathan meitä jo Facebookissa ja Instagramissa

Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut



2 kommenttia

  1. Oi nam! :D Meillä syödään iltapalaksi paljon smoothieita ja sitten leipää tai jugurttia. Iltapalapuuroista luovuttiin kun lapset saavat paljon puuroja päivähoidossa aamuisin.. Pitäisi kyllä jaksaa leipoa enemmän <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leipominen on mun terapiaa :D Tosin nykyään se on välillä vähemmän rentouttavaa, kun neitokaiset on avuliaita. Mutta testaa ihmeessä näitä, ovat herkkua!

      Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.