Kohti kemikaalivapaampaa hiustenhoitoa

Yhteistyössä Mammalandia ja Lush

Otin aikanaan ensimmäisen permanentin viidennellä luokalla ja sen jälkeen hiukseni ovat nähneet jos jonkinmoista muotoa. Nuorempana värjäsin parhaimmillani hiuksia noin viiden viikon välein ja usein ihan tummaksi. On ollut raitaa ja koko väriä - punaista, mustaa, ruskeaa ja vaaleaa. Lisäksi pesin hiukseni ennen aina joka päivä, enkä voinut kuvitellakaan lähteväni ulos ilman hiusten pesua. Föönasin, suoristin ja kiharsinkin tukkaa lähes päivittäin, minkä lisäksi hiuslakkaa ja -puuteria kului suhteellisen paljon. 

Kaikenlaista on tämä kuontalo kokenut. Ennen kuin aikanaan lähdin Gambiaan, hain kampaajan purkista hiuksiini takaisin suhteellisen oman värin, jotta pärjäisin matkan ajan värjäämättä. Suomeen palattuani ei hiusten värjääminen tuntunut enää prioriteetilta ja alkoi unohtua pikkuhiljaa. Värjäsin hiuksiani muutaman kerran vielä, mutta luottokampaajani oleminen Jyväskylässä kun itse asuin Helsingissä minimoi kampaamokerrat ja viimeisen kerran olen tainnut värjätä kuontaloani toukokuussa 2014.

Kun aloin odottamaan tyttöjä tutustuin enemmän siihen, miten kemikaalit vaikuttavat kehoon ja raskaana ollessa sikiöön. Pikkuhiljaa jätin pois ja vähensin erilaisten kemikaalien käyttöä. Hiustenhoidon suhteen olin kuitenkin urautunut käyttämään tiettyjä kampaamotuotteita, koska en ole uskaltanut alkaa kokeilemaan uusia juttuja tietämättä sopivatko ne hiuksilleni. Hiuslaatuni on melko kuiva ja vaatii oikealla tavalla hoitavia sekä kosteuttavia tuotteita, että voi edes jokseenkin hyvin. 

Sain Mammalandian kautta yhteistyömahdollisuuden Lushin kanssa ja päätin käyttää tilaisuuden hyväksi hiustenhoitotuotteiden testaukseen. Lushin tuotteetkaan eivät ole luonnonkosmetiikkaa, mutta kuitenkin paljon kemikaalivapaampia kuin aiemmin käyttämäni tuotteet. Lushin tuotteissa ei ole käytetty laisinkaan säilöntäaineita ja useimmat ainesosat tulevat yksinkertaisesti hedelmistä. Lisäksi minua ilahduttaa se, että tuotteet ovat konkreettisesti jonkun tekemiä ja purkissa kerrotaan tekijä. Myös Lushin eläinkokeita vastaan kampanjointi sekä eettiset arvot ja asenteet ovat asioita, jotka kannustavat tuotteita käyttämään. 
Sain Lushilta testiin I love juicy -shampoon ja Veganese -hoitoaineen. Muutaman viikon käytön jälkeen en voi kuin kehua kumpaakin. Hiukset jäävät pesun jälkeen pehmeiksi ja kuohkeiksi, unohtamatta ihanaa tuoksua. Tätä nykyä pesen hiukseni pääasiassa kaksi kertaa viikossa ja se riittää. Pesukertoja olen vähentänyt pikkuhiljaa, eikä hius enää rasvoitu samalla tapaa - vauvavuosi on kätevä aika vähentää hiustenpesua, ihan huomaamatta tapahtuu! Aiemmin jouduin käyttämään myös hiuksiin jätettäviä hoitoaineita saadakseni hiukset selvitettyä pesun jälkeen. Tuo Veganese -hoitoaine jättää hiuksen kuitenkin niin pehmeäksi, että hiusten selvitys onnistuu ilman muuta hoitoainetta. Aiemmin kerroin tyttöjen hiustenhoitotottumuksista ja heidän hiustenhoidossaan tuo Lushin Avocado co-wash on ihan avainroolissa. Samaa shampoo palaa käytän itsekin silloin, kun hius tuntuu erityisen kuivalta ja yhdistettynä Veganese -hoitoaineeseen on hius pesun jälkeen todella hyvässä kuosissa. Myös R&B hair moisturiser toimii omassa hiuksessani hyvin, sitä riittää ihan pieni nokare kosteuttamaan latvoja. 


Lush on minulle pitkältä ajalta tuttu merkki, enkä tiedä, miksen ole aiemmin testaillut heidän shampoitaan. Olen keskittynyt kuluttamaan Lushin saippuoita ja jotenkin sivuuttanut muut merkin tuotteet. Vielä testiä odottaa saamani palashampoo - innolla odotan, että pääsen senkin testaamaan. Erityisen kätevä palashampoo voisi olla kesällä mökillä - kerron kokemuksia jahka saan palan käyttöön asti. 

Onko Lush tuttu tuotemerkki?

--

Seuraathan meitä jo Facebookissa ja Instagramissa

Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut

2 kommenttia

  1. Lush:in tuotteet ovat ihania! Meillä on ollut monta palasaippuata heiltä käytössä. Testissä oli jonkun aikaa sitten myös sellainen suihkukivi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin on Lushin palasaippuat kovassa kulutuksessa! Loistavia :) Suihkukivi kuulostaa mielenkiintoiselta, täytyy ttutustua :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.