Kesäinen couscoussalaatti

Vietettiin taannoin kesäpäivää ystävän kanssa piknikillä. Aurinko paistoi ja lämmitti, tytöt touhuilivat ja tutkivat ympäristöä ja me saatiin istua nauttimassa herkkuja - ei yhtään hullumpi tapa viettää päivää. Ei sattunut edes mitään suurempia vahinkoja tai ultimaattisia sisarustappeluja - vähän viltti kastui vedestä ja itse sain noukkia salaattia takaisin lautaselle, mutta se on kai ihan normaalia.

Suunnittelen kovaa vauhtia tyttöjen synttärikemuja ja niiden tarjoiluja. Hyödynsin myös piknik-eväitä tässä touhussa ja koeajoin synttäreille suunnittelemaani salaattia. Tätä salaattia meille tarjoili itseasiassa ensi kertaa alkukesästä ystäväni ja ihastuin siihen niin, että yritin kopioida sitä parhaani mukaan - 9/10 sanoisinko. 

Kesäinen couscoussalaatti
reilusti 2 hengelle

1 dl couscousia
2 dl vettä

1 pienehkö punasipuli
8 miniluumutomaattia
kourallinen basilikanlehtiä
noin 0,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
pari ruokalusikallista siemensekoitusta
noin 100 g fetapaloja öljyssä

Valmista ensin couscous pakkauksen ohjeen mukaan - minun ohjeeni oli, että 1 dl couscousia ja 2 dl kiehuvaa vettä sekoitetaan ja annetaan seistä noin 10 minuuttia. Anna valmiin couscousin jäähtyä hyvin. 

Silppua sipuli sekä basilika ja pieni tomaatit. Aurinkokuivattuja tomaatteja voi myös hienontaa hieman, mutta jos kaupasta on tarttunut mukaan valmiita suikaleita, niin ne käyvät myös sellaisenaan. Sekoita kaikki ainekset jäähtyneen couscousin joukkoon ja lorauta lopuksi sekaan hieman fetapalojen öljyä. Sekoita hyvin ja anna tekeytyä jääkaapissa hetki ennen tarjoilua. 

- Ystäväni oli alunperin laittanut salaattiin myös oliiveja, joten lisää niitä jos tykkäät
- käyttämässäni siemensekoituksessa oli kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä sekä soijapapuja, se on hyvä, mutta muutkin varmasti toimii
- tosi hyvää pelkiltäänkin, mutta toimisi myös grillijuttujen lisukkeena loistavasti







--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa

Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut

2 kommenttia

  1. Ihanaa kun kävitte kylässä. <3 Kiva huomata, että innostuit salaatista! Se on yhtä aikaa sopivan ruokaisa ja kevyt, helppo tarjoilu. Mä oon laittanut vielä veteen kasvisliemikuutiota/-fondia antamaan makua couscousille. Alkuperäisessä ohjeessa neuvottiin laittamaan vain kurpitsansiemeniä, mutta mä oon pistänyt aina niitä mitä sattuu olemaan. Oon huomannut myös hyväksi vinkiksi sen, että aurinkokuivatut tomaatit voi pilkkoa saksilla. Oon sen jälkeen tykänny niistä enemmän. :D SL

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihana käydä! <3 Ja salaatti on nam, kiitos vielä täsmennyksistä :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.