Ähtäri zoo ja kotieläinpiha

lauantai 15. heinäkuuta 2017

Me seikkailtiin eilen Ähtärin eläintarhassa neiti A:n toisen kummitädin kanssa - osana kesätourneeta kummien kanssa. Mukana menossa oli myös toinen kaveri sekä kummitädin oma pieni neiti. Ähtärin eläintarha on omia suosikki eläintarhojani ja se ei pettänyt tälläkään kertaan - viime vuoden kokemuksia voit tsekata täältä

Tällä kertaa me suunnattiin kohteeseen Tampereen mökiltä ja loppuporukka ajoi paikalle Jyväskylästä. Satuttiin osumaan parkkipaikalle parin minuutin erolla ja suunnattiin ihan ensimmäiseksi lounaalle hotelli Mesikämmeneen. Perus hyvä buffetlounas, josta meidän taaperot nauttivat veloituksetta aikuisen kanssa - suosittelen! 

Vatsat täynnä suunnattiin eläinpuistoon ja viime vuodesta poiketen tutustuttiin tällä kertaa myös kotieläinpihaan, mikä oli oikein kiva. Satuttiin paikalle juuri klo 13, kun alkoi eläinten ruokkimiskierros. Tilan renki kiersi joukon mukana ja lapset (ja vähän aikuisetkin) pääsivät ruokkimaan eläimiä sekä kuulemaan näiden elämästä hieman enemmän. Tytöt ruokkivat innoissaan lampaita, vuohia, ankkoja, lehmiä ja sikoja - hevosiakin ehkä ensi kerralla, jahka hieman kasvavat. Olin erityisen ylpeä neiti B:stä, joka myös alkujännityksen jälkeen uskalsi eläimiä ruokkia ja mennä lähelle.

Kotieläinpihalla pääsi myös testailemaan puujalkoja ja tilalta löytyy myös kahvila, mitä me ei tällä kertaa tsekattu. Olisipa saanut myös kokeilla, että miltä tuntuu lehmän lypsäminen ja tytöt kokeilivat puuhepalla ratsastamista. 

Kotieläinpihalta jatkettiin varsinaisen zoon puolelle ja ihmeteltiin siinä kulkiessa puissa kiipeileviä ihmisiä - alueelta löytyy nimittäin myös Flowpark kiipeilypuisto. Näen jo sieluni silmin meidän apinat siellä kiipeilemässä parin vuoden päästä. Eläinpuistona Ähtäri zoo ei kyllä petä - siellä on aina mukava tunnelma ja vaikka tälläkin kertaa puistossa varmasti oli melko paljon porukkaa, niin ison puiston alueelle ihmismassa hajaantuu mukavasti. Ainoastaan kahvilla pysähtyessä tajusi, miten paljon porukkaa paikalla oikeastaan olikaan. Siellä ihmeteltiin erilaisia kauriita ja poroja ja karhuja ja susia. Jotkut eläimet piilottelivat ja toiset lepäilivät, mutta iso osa oli myös mukavan aktiivisella tuulella. 

Tytötkin jaksoivat hienosti, mitä nyt loppukierroksella alkoi lennellä lippikset ja kengät rattaista. Onneksi on olemassa ihania ystävällisiä ihmisiä, jotka poimivat niitä matkaansa ja palauttivat saadessaan kiinni. Meidän tytöt taittoivat matkaa osin omin jaloin ja osin rattaissa. Ihan kierroksen lopussa sai äidit rattaineen hyvän treenin kun uuden panda-talon rakennustyömaan kiertoreitti oli eri tiukka ylämäki. Enpä muuten malta odottaa, että nuo pandat Ähtäriin kotiutuvat! Ehdottomasti tehdään uusi reissu heitä katsomaan.


 Onkä Ähtärin eläinpuisto teille tuttu paikka?


--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa


Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut

2 kommenttia:

  1. Mekin käytiin Ähtärin eläinpuistossa parisen viikkoa sitten. Kotieläinpiha skipattiin tällä kertaa, kun oltiin juuri oltu muualla kotieläinpihalla. Oli just sen pituinen kierros, että meiänkin taapero jaksoi sen hyvin :) Karhut tais olla kivoimmat, kun satuttiin niiden syöttämisaikaan, kun herkuttelivat ompuilla ja porkkanoilla ja temppuilivat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi en tiennytkään että voi noiden 'villieläintekin' ruokailuja nähdä :) Kuulostaa kivalta!

      Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan