Viikon arkiruoka: Kurkumakukkakaalipata

Viikon arkiruokana pakko jakaa tämä kukkakaaliresepti - nimittäin kukkakaalit mätänee peltoihin kun kypsyivät kaikki niin kerralla. Tätä herkkua saakin nyt kaupoista super edullisesti, kannattaa siis hyödyntää. Liemessä -blogista bongasin kukkakaalitalkoot ja hurjan määrän herkullisia reseptejä, kannattaa käydä tsekkaamassa. 

Tämä kukkakaalipata on helppo ja nopea tehdä. Itse heitän reilusti chilijauhetta ja taisinpa viimeksi laittaa vähän garam masalaakin. Mausteisen lämmin pataruoka sopii loistavasti sateiseen päivään ja on ihana syysruoka. 



Kurkumakukkakaalipata

noin 1 kg kukkakaalia
3 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
vajaa dl öljyä
1,5 tl kurkumaa
2 tlk kikherneitä
1 dl cashew pähkinöitä
8 taatelia
suolaa
chilijauhetta

Pilko kukkakaali nupuiksi. Hienonna valkosipuli sekä sipuli. Kuumenna öljy paistinpanussa ja lisää sipulit sekä kukkakaali ja kurkuma - paista viitisen minuuttia. Lisää joukkoon valutetut kikherneet sekä rouhitut pähkinät ja lisäksi pilko joukkoon taatelit. Mausta suolalla ja chilijauheella. Paistele kunnes kukkakaali on kypsää ja rapeaa.

Tarjoile couscousin ja turkkilaisen jogurtin kera - itse leivoin tällä kertaa rinnalle myös aina toimivan kauraisen vuokaleivän, johon oli hyvä pyyhkiä lautaselta herkulliset soosin loput. 



Ohje on alunperin jostain keittokirjasta, mistä olen räpsäissyt kuvan, mutta kuollaksenikaan en muista mistä. Kerrohan, jos vaikuttaa tutulta niin saa tekijä kunniansa. 

Viikon arkiruoka on postaussarja, missä jaan teille helpon ja meillä hyväksi todetun arkiruoan. Toivottavasti näistä resepteistä on iloa myös teille, käythän kertomassa jos testaat! Reseptit viikon arkiruokiin löydät arkiruoka -tagin alta. Osa resepteistä on omia kehitelmiäni, mutta osa on variaatioita muiden resepteistä, lisään aina linkin alkuperäiseen ohjeeseen.


--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa


Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.