Taaperot Heurekassa

Kesän missiona oli käydä Heurekassa katsomassa meneillä oleva Animal Body Worlds -näyttely. Se kuitenkin unohtui kaiken muun kesäpuuhailun ohessa ja päästiin Vantaalle asti vasta hieman ennen lomani loppua. Sinänsä oli kuitenkin ehkä ihan hyvä, ettei ehditty paikalle pahimpaan kesäruuhkaan vaan saatiin rauhassa viettää eräs arkinen aamupäivä Heurekaa tutkien. 

Pohdiskelin pitkään, että onko turhaa lähteä tutkimaan tiedekeskusta kahden suht aktiivisen taaperon kanssa, mutta hyvä että lähdettiin. Heureka tarjoaa lapsille ihan suunnattomasti kaikenlaista tutkittavaa ja meidän tytöt ainakin viihtyivät mainiosti. Ensi kerralla ei kiirehditä muualle lounaalle vaan syödään välillä Heurekan omassa kahvilassa ja jatketaan kiertelyä. 

Me saavuttiin paikalle aamupäivällä kymmenen jälkeen ja paikalla ei tuolloin ollut vielä paljoa ihmisiä. Kierreltiin ensin tuo eläinnäyttely ja väljässä näyttelytilassa tytöt saivat välillä juoksennella rattaissa istumisen lomassa. Kävin aikanaan tutustumassa myös Body Worlds -näyttelyyn ja tämä eläinversio oli ihan yhtä huikea, ehkä jopa vähän mielenkiintoisempikin. Tytötkin ihmettelivät jättimäisiä eläimiä, eivätkä tuntuneet säikähtävän vaikka olivat vähän erikoisen näköisiä. Hurjahan tuo näyttely on pienelle, mutta tytöt ovat tavallaan vielä tarpeeksi pieniä ja ymmärtämättömiä - vaikeampi näyttely olisi todennäköisesti 3-5 -vuotiaalle, joka ymmärtää jo enemmän. 
Perusnäyttelyssä viihdyttiin pitkä tovi ja tutkittiin erilaisia ihmeellisyyksiä. Paikalla kiertelevät Heurekan työntekijät esittelivät tytöille innoissaan erilaisia juttuja, mikä oli ihanaa. Käytiin myös katsomassa rottakoripalloa, mikä oli tytöillekin mieleen vaikka paikallaan istuminen tuottikin jälleen hankaluuksia. Tehtiin myös tytöille omat kolikot kolikkokoneella ja niitä jaksettiin ihmetellä autossa kotimatkalla. Viimeisenä ennen kotiinlähtöä leikittiin pitkä tovi rakennuspalikoilla ja askarreltiin lentohärveleitä sekä varjokuvia. Tuo rakentelupaikka olisi toiminut hyvin myös niin, että toinen olisi kiertänyt eläinnäyttelyä ja toinen rakennellut palikoilla lasten kanssa - jos esimerkiksi olisi tuntunut siltä, että eläinnäyttely on lapsille liikaa. 

Käyttekö te paljon museoissa lasten kanssa? 

Unohdin kameran kotiin, niin kuvat on huonolaatuisia kännykkäräpsyjä - mutta kivoja muistoa yhtä kaikki. 


--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa

Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.