DIY talvitakit taaperoille

Ajeltiin tänään päiväseltään Tampereelle juhlimaan kummityttöni syntymäpäiviä. Pitkä, mutta mukava päivä takana. Tytötkin kömpivät jo isämiehen kanssa sänkyyn katselemaan jalkapalloa, katsotaan kuka nukahtaa ensimmäisenä. Nappasin tyttöjen uusista takeista kuvat samalla reissulla, kun he vaativat uusia takkeja päälle vaikka vielä olisi tarjennut kevyemmilläkin. Olen näistä takeista kyllä niin vallattoman ylpeä, että on pakko esitellä niitä teillekin.

Ajatus itse tehdyistä talvitakeista syntyi oikeastaan ihan siitä syystä, että en löytänyt mistään sellaisia takkeja, mitä olisin tytöille halunnut. Törmäsin tämän takin ohjeeseen Ottobre -lehdessä ja ihastuin - pohdiskelin pitkään, että riittääkö taitoni tällaiseen ompeluun, mutta päätin haastaa itseni kokeilemaan. Onneksi naapurissa asuu ikioma ompelututor, jonka pelkkä läsnäolo valaa uskoa omiin ompelutaitoihin - tai ehkä se tieto, että hädän hetkellä voisi kysyä apuja. 

Loppujen lopuksi takkien ompelu tuli myös edullisemmaksi kuin takkien ostaminen. Pörrökankaan löysin Eurokankaan palalaarista ja lisäksi ostin vuorikankaan. Näiden lisäksi ei tarvinnutkaan ostaa kuin ommeltavat painonapit sekä satiininauhaa. Ompelukin oli suhteellisen yksinkertaista, vaikka siihen sisältyi monia vaiheita - pakko myöntää, että joissain kohdissa vedin hieman mutkia suoraksi, mutta se ei vaikuttanut lopputulokseen. 

Aika kivat, eikö olekin! 

Millaisia isompia ompelutöitä te olette ylpeinä esitelleet? 

--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa


Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut

4 kommenttia

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.