Lasten näköinen leikkihuone

Siivouspäivän lomassa on hyvä järjestellä tyttöjen leluja ja vähän käydä läpi, että mitä nurkkiin onkaan kertynyt. Meidän tytöillä on kyllä ihan rajaton määrä leluja ja kauhistuttaakin jo etukäteen tuleva joulunaika. Täytyy toivoa paljon lahjakortteja tai jotain muuta ei niin materialistista. 

Meidän tyttöjen leikit ovat tällä hetkellä keskittyneet selkeästi muutamaan juttuun. Ruoanlaitto leikkikeittiössä ja teekutsujen järjestäminen on aikalailla ykkösjuttuja ollut jo pitkään. Legoilla rakentelu on puolestaan isämiehen ja tyttöjen yhteistä puuhaa. Lisäksi tytöt leikkivät paljon nukkeleikkejä ja käyvät vauvojensa kanssa vaunulenkeillä tai vaikkapa kauppareissulla. Leikin kautta on ihana seurata tyttöjen mielikuvituksen kehittymistä ja keskinäistä vuorovaikutusta - selkeästi on ilmassa jo sitäkin, että toinen ottaa leikissä johtoroolin ja ohjailee leikin kulkua. Olen yrittänyt aktivoida tyttöjen jo vähän palapelien rakenteluun ja pelien pelaamiseen, mutta ei heillä vielä riitä kärsivällisyys kovin kauaa. 

Mutta tuolla tyttöjen huoneessa korostuvat myös nämä lempipuuhat - keittiö on keskeisellä paikalla ja löytyy pöytä teekesteille. Tilaa on myös lattialla, joten välillä voi laittaa pystyyn piknikinkin. Legoja säilytetään sängyn alla vetolaatikossa, minkä saa helposti otettua esille kun tekee mieli rakennella. Ollaan myös opeteltu, että edellinen leikki kerätään uuden tieltä pois ja se sujuu jo suhteellisen hienosti. Tässä helpottaa se, että tavaroilla on paikkansa ja äiti ohjailee tavaroiden keräämisessä. Nukkeleikkejä varten on korissa esillä iso kasa huiveja ja peittoja, mitä käytetään aktiivisesti. Vauvat sidotaan afrikkalaisittain selkään ja hoidetaan siinä lomassa muita asioita. Nukensänkykin meillä on, mutta se on tällä hetkellä pajalla (eli parvekkeella) odottamassa korjausta. Rattaiden virkaa ajaa Brion kävelykärryt, koska pihi äiti ei ole raaskinut ostaa kivoja rattaita - lisäksi ne veisivät huomattavasti paljon enemmän tilaa. 

Sängyt toimittavat huoneessa lähinnä sohvan virkaa ja niissä useimmiten löhöilee isämies tyttöjen touhutessa. Muutamia päiväunia lukuunottamatta niissä ei ole nukuttu vielä, mutta ehkä joskus tulevaisuudessa. 







Koska meillä rakastetaan värejä, on tyttöjen huonekin muodostunut melko riemunkirjavaksi kokonaisuudeksi. Mutta siltikin se on minusta jotenkin kaikessa kaaottisuudessaan melko yhtenäinen ja harmoninen kokonaisuus.

Millaisia leikkejä teillä leikitään eniten?

--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa


Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut

11 kommenttia

  1. Ihanan värikästä :) Miekin tänään päätin, että nyt saa työhuone muuttua leikkihuoneeksi, niin täytyy rueta toteutusta miettimään :p pöytä ja tuolit pitää ainakin hommata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi pääset sisustamaan! :) On kyllä helpottavaa järjestyksen ylläpitämisen kannalta, että on selkeästi tuo leikkihuone. Kun siellä ei edes nukuta, niin iltaisin voi itse järjestellä kun lapset nukkuu.

      Poista
  2. Ihanan paljon värejä. Tykkään mös tosta Marimekon kankaasta seinällä!!

    (P.S. En tiedä olenko se vain minä, mutta mun on aina tosi hankala löytää mistä pääsee kommentoimaan, kääk.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Tuo Marimekon kangas on kulkenut jo pitkään mukana matkassa, se on ihana <3

      Ja hei joo, oot ennenkin sanonut kommentoinnista! Tietokoneella ehkä selkeämpi, mutta pitää aina erikseen 'avata' teksti :/ Puhelimella tosin on sama näkymä kai. Pitäisi päivittää koko pohja - otankin se nyt ihan asiakseni :)

      Poista
  3. Ihanan värikästä! Meillä leikit keskittyy vielä lähinnä kiipeilyyn, kirjojen katseluun ja palikkojen laatikkoon laittamiseen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Pian teilläkin jo touhutaan muuta! Kasvavat niin kovin nopeaa nuo pienet :)

      Poista
  4. Hauskan värikästä! Pidän väreistä niin paljon. Lokakuun muuton jälkeen en ole ehtinyt vielä keskittyä Ukkelin huoneeseen, mutta jospa senkin saa vielä laitettua esittelykuntoon :) Marimekon kulkue on kyllä ihana. Itse mietin sitä jossakin vaiheessa, mutta sen jälkeen on ehtinyt mielimuuttua monta kertaa. Ehkä tuo päättämättömyys selittää, miksi en ole saanut huonetta kuntoon. Meillä menään tällä hetkellä pitkälti legojen ja pikkuautojen kanssa. Tuollainen keittiö, kun teillä olisi kyllä siisti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin pidän väreistä ja meillä on aika värikästä kokonaisuudessaankin, mutta tämä lastenhuone on kyllä ihan omaa luokkaansa :D Ihan alusta sisustaminen on myös kiva projekti! Tsemppiä siihen :) Ja tuo meidän leikkikeittiö on muuten ihan Ikeasta, vähän tuunattu vaan.

      Poista
  5. Ihanan värikäs ja hieno huone:) Minun 6-vuotias tyttö on oikea hevostyttö ja leikkii paljon leluhevosilla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Meillekin kotiutui juuri keppihepat ja niillä leikitään kovasti. Mikähän se onkin, että tuntuu kaikilla lapsilla olevan tuo heppahullukausi jossain vaiheessa ;D

      Poista
  6. Onpa tosiaan ihanasti väriä! :) Mä niin haaveilen meillekin tosta leikkikeittiöstä ja siitä että pääsisin sitä vähän tuunailemaan. Saas nähdä toisko pukki nyt leikkikeittiön vai jääkö sen hankkiminen myöhemmälle. Oon kans koittanut vähän miettiä pojan lahjatoiveita, ettei ihan hirveästi tulisi taas niitä leluja kun tuntuu että niitä saa olla vähän väliä karsimassa. Meillä on nyt tykästytty lukemaan kirjoja, leikkimään autoilla ja piirtämään. Duploilla on mun mielestä kiva rakennella, mutta pojan mielestä niitä on vaan kiva kaataa korista lattialle ja levitellä ympäriinsä :D

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.