Paluu arkirytmiin eli 4 viikon ruokalista

Meidän syksyn arjen rakenteisiin ei ole kuulunut kovinkaan kummoisesti arkiruokien suunnittelu. Olen suunnitellut tulevia ruokia lähinnä kauppareissujen vuoksi tai ostanut kaupasta aineksia ilman sen kummempaa suunnittelua. Jääkaapista on tullut sitten haalittua jotain pöytään, toisina päivinä vähän suunnitellummin ja toisina vähemmän. Minun sairaslomani aikana syötiin sitä, mitä sattui mieli tekemään ja melko useana päivänä tallustelin lähikauppaan ostamaan päivän ruoat sen sijaan, että olisin ostanut kerralla isomman määrän ruokia. Tämä suunnittelemattomuus näkyy myös syksyn kauppalaskuissa ja päätinkin nyt arkeen palattuani ottaa itseäni niskasta kiinni ja suunnitella ruokalistan tuleville viikoille. Keväällä tykästyin neljän viikon systeemiin ja sen pohjalta tämäkin ruokalista rakentui. 

Ruokalistalle on keväästä poiketen ilmestynyt enemmän liha- ja kalaruokia, vaikka kasvispainotteiseen ruokavalioon tahtoisin pyrkiä. Muuten melko perus kotiruokaa, mutta tuolla vapaa päivinäni listalta löytyy vähän intialaistyyppisiäkin ruokia sekä jopa yksi gambialainen ruoka. Seuraavalle listalle täytyy ujuttaa hernekeitto, mitä isämies on pitkään pyytänyt tekemään - on kuulemma hänen lempiruokaansa koulussa. Listalla on tosiaan minun työvuorojeni mukaan ns. helpompia ruokia ja toiset hieman enemmän aikaa vaativia. Tosin esimerkiksi lasagnen kokoan jääkaappiin valmiiksi illalla ja yövuoron jälkeen herättyäni lykkään sen uuniin - lasagnen kypsyessä ehdin hakea tytöt hoidosta ja tehdä muita puuhia. 


Maanantai
Tiistai
Keskiviikko
Torstai
Perjantai

Yassa
Katkarapu-
pasta

Tortillat

KanarisottoIgorin
kanaUunilohi

Lihapullat
+ muusiKanakastike
+ riisi

+ muusi

Tikka masalaLasagne


Nakkikastike
+ muusiKanakeitto

Uunikala

Sellaiselta alustavasti näyttää meidän tulevien neljän viikon ruokalista. Ohjeita naputtelen ainakin yassan, Igorin kanan ja katkarapupastan osalta ensi viikolla, tuleekin näköjään melko ruokapainotteista asiaa.  

Kaipailisin arkeen uusi herkkuruokia - mikä on teidän perheen lempi arkiruokaa?

--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa


Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.