Jouluiset luumupullat

tiistai 5. joulukuuta 2017

Urakoitiin neiti A:n kanssa tehdä pullia tämän sairastaessa kotona. Unohdan aina kuinka paljon pullaa litran taikinasta saa aikaan ja pyöräyteltiinkin näiden luumutaskujen lisäksi dallaspullia, munkkeja sekä vanilja-luumu pullapitko. Tästä taas opin, että kyllä se puolen litran taikina kerrallaan riittää, vaikka onpahan nyt pullaa pakkasen täydeltä. 

Näistä luumutaskuista tuli hurjan hyviä! Erityisesti nämä maistuvat minun kaltaiselleni joulutorttujen ystävälle, koska tuo luumuhillon maku tuo aina tortut elävästi mieleen. Pullataikina oli mukavaa vaihtelua torttujen voitaikinalle. 




Jouluiset luumutaskut

2,5 dl maitoa
1 dl sokeria
1 pss kuivahiivaa
ripaus suolaa
1 rkl kardemummaa
noin 8 dl vehnäjauhoja
75 g pehmeää voita

luumumarmeladia

kananmuna voiteluun

Sekoita sokeri, kuivahiiva, suola, kardemumma sekä muutama desi jauhoja. Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi ja kaada kuivien aineiden joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää jauhoja sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kun taikina alkaa olla liian jäykkää sekoitettavaksi, ala vaivaamaan sitä käsin. Lisää joukkoon pehmeä voi ja vaivaa käsin kiinteäksi taikinaksi - lisäile tarvittaessa jauhoja.  Peitä leivinliinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi. 

Kaada kohonnut taikina pöydälle ja leivo ilmakuplat pois. Kaulitse taikina noin sentin paksuiseksi levyksi. Painele esimerkiksi mukin avulla taikinasta ympyrän muotoisia paloja - ylijääneet palat voit pyöräyttää palloksi ja kaulita uudestaan. Annostele pyöreiden palojen keskelle reilu lusikallinen luumumarmeladia ja painele reunat kiinni hyvin. Anna kohota vielä noin puolisen tuntia ja voitele hyvin kananmunalla. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia kunnes saavat kauniin värin. Sirottele jäähtyneiden pullien päälle tomusokeria. 



--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa


Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut

1 kommentti:

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan